Politi-sjefen vil bort

Da hun i 2009 ekstraordinært fikk forlenget åremålet sitt som politidirektør, vakte det stor oppmerksomhet. Nå søker hun seg over i ny toppjobb. Foto: Scanpix
Da hun i 2009 ekstraordinært fikk forlenget åremålet sitt som politidirektør, vakte det stor oppmerksomhet. Nå søker hun seg over i ny toppjobb. Foto: Scanpix

Hun fikk en ekstraordinær forlengelse av jobben som politidirektør. Nå søker Ingelin Killengreen ny jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2009 vakte det stor oppmerksomhet da justisminister Knut Storberget beskikket Ingelin Killengreen (63) til tre nye år som politidirektør.

I dag ble det kjent at hun overraskende står på søkerlisten til stillingen som ny departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD).

- Jeg kan bekrefte at Killengreen har søkt denne stillingen, sier politidirektørens presserådgiver Runar Kvernen, til ABC Nyheter.

- Ut over at hun mener dette er en spennende stilling, så vil hun ikke si noe mer siden ingenting er avgjort. Vi får komme tilbake til ytterligere kommentarer etter at saken er behandlet, sier Kvernen.

Les også: Killengreen lover forbedring

Les også: Riksadvokaten mener politiet trikser med narkostatistikken

Ingelin Killengreen er utdannet jurist og jobbet som politimester i Oslo før hun ble utnevnt til politidirektør i september 2000.

Blant de som reagerte på at loven i 2009 ble endret slik at Killengren kunne fortsette i tre ekstra år, var Venstres justispolitiske talsmann Odd Einar Dørum:

- Ordningen med åremål på seks år, og mulighet for utvidelse med tre år ekstra, fungerer godt. Da kan du stå på for fullt i den perioden du sitter. Vi kan ikke ta hensyn til en enkeltperson når vi skal bestemme hvor lange åremålene skal være, sa Dørum til VG den gangen.

Det er åtte søkere til stillingen som departementsråd i FAD; tre kvinner og fem menn. Stillingen ble lyst ut 21. desember 2010 med søknadsfrist 27. januar 2011.

Kl 15.33: Korrigert årstall for når politiloven ble endret.

Personvernpolicy