- Mubarak bør trekke seg

Den egyptiske skuespilleren Omar Sharif uttaler seg om situasjonen i hjemlandet. Her poserer han i forbindelse med premieren på hans foreløpig siste film «Al Mosafer» («The Traveller») under den 66. filmfestivalen i Venezia i 2009. Foto: Andrew Medichini (AP Photo)
Den egyptiske skuespilleren Omar Sharif uttaler seg om situasjonen i hjemlandet. Her poserer han i forbindelse med premieren på hans foreløpig siste film «Al Mosafer» («The Traveller») under den 66. filmfestivalen i Venezia i 2009. Foto: Andrew Medichini (AP Photo)

Den verdenskjente egyptiske skuespilleren Omar Sharif mener at president Hosni Mubarak bør gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmlegenden Omar Sharif (78) blander seg inn og støtter demonstrantene i hans hjemland Egypt, der opptøyene fortsetter i dag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Skuespilleren sier til den franske radiostasjonen France Inter at Mubarak har mislyktes i å forbedre levestandarden for vanlige folk i Egypt og at hans 30 år med makten er nok.

- 30 år er nok

- Presidenten burde ha trukket seg. I lys av at hele det egyptiske folk ikke ønsker ham der, og det faktum at han har sittet med makten i 30 år får være nok, sier Sharif i et intervju med stasjonen.

Skuespilleren, som er født i Alexandria, en av de egyptiske byene som har vært gjenstand for opptøyer i den siste tiden, ble verdenskjent for sine rolletolkninger i filmer som «Lawrence Of Arabia» (1962) og «Doctor Zhivago» (1965), bor nå selv i Kairo og er vitne til demonstrasjonene som foregår i byen.

Demonstranter som har slått leir i sentrum av Kairo mandag truer med å holde fortet til de har veltet Mubarak, hvis skjebne synes å henge på innsatsen fra militæret og det stadig økende presset fra utlandet.

- Presidenten har ikke forbedret levestandarden for egyptere. Det finnes en liten andel rike mennesker i landet – kanskje så lite som én prosent - mens resten er fattige og må daglig slite for å få tak i mat, sier 78-åringen.

Bekrymret for alternativet

Sharif avslører samtidig at han er bekymret for konsekvensene av hva den islamistiske opposisjonsgruppen og det muslimske brorskapet kan finne på etter at de i årtier har blitt undertrykt av myndighetene.

- Jeg øsnker ikke det muslimske brorskapet. De har vært i fangeskap men begynner nå å komme frem. De har støtte fra 20 prosent av befolkningen, noe som er en skremmende tanke for meg, sier Sharif.


Les flere nyheter her

Personvernpolicy