Du kan få støtte til strømregningen

Mange har revet seg i håret over årets første strømregning. Men mange med lav inntekt har faktisk rett på støtte til den dyre regningen. Arkivfoto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Mange har revet seg i håret over årets første strømregning. Men mange med lav inntekt har faktisk rett på støtte til den dyre regningen. Arkivfoto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Alle med lav inntekt kan få hjelp til å betale strømregningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husbanken oppfordrer alle med lav inntekt til å sjekke om de har rett på bostøtte til den høye strømregningen som mange kunder har mottatt i disse dager.

Du kan få 2.500 kroner

Alle husstander som mottar bostøtte fra før får en ekstrautbetaling pålydende 2.500 kroner. Andre kan søke bostøtte innen 14. februar.

Regjeringen ønsker å gi alle som mottar bostøtte ekstra tilskudd for å håndtere strømregningen som forfaller i mars. Husbanken tror at mange ikke er klar over at de har krav på bostøtte, og oppfordrer i dag alle med lave inntekter til å sjekke om de kan få støtte.

- 2 500 kroner i tillegg til den ordinære bostøtten vil være et godt tilskudd til de blant oss med dårligst råd når de rekordhøye strømregningene skal betales i disse dager. Alle bør sjekke om de kan få støtte, sier administrerende direktør Bård Øistensen i Husbanken i en pressemelding.

Forbeholdt de med lav inntekt

Bostøtte er en statlig støtteordning til dekning av boutgifter. Ordningen er forbeholdt de med de laveste inntektene. Eksempelvis er den øvre inntektsgrensen for en enslig i Oslo 207.000 kroner. Tjener du mer enn dette, kan du ikke få bostøtte. Er det flere medlemmer i husstanden, er inntektsgrensen høyere. Jo mindre sentralt du bor, jo lavere er den.

- Det enkleste du kan gjøre er å bruke Husbankens bostøttekalkulator, som ligger lett tilgjengelig på www.husbanken.no. Da får du kjapt en pekepinn på om du kan ha krav på bostøtte, sier Øistensen.

Sjekk om du har rett på bostøtte her.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy