Spania vinner på Egypts ulykke

Tryggere omgivelser lokker turistene tilbake til spanske reisemål som Benidorm mens reisemål i Egypt og Tunisia taper terreng på grunn av urolighetene i regionen. Foto: Olivares Navarro (AP Photo/EFE)
Tryggere omgivelser lokker turistene tilbake til spanske reisemål som Benidorm mens reisemål i Egypt og Tunisia taper terreng på grunn av urolighetene i regionen. Foto: Olivares Navarro (AP Photo/EFE)

Flere store reisebyrå har begynt å omdirigere sine gjester fra Egypt til Middelhavskysten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er liten tvil om at uroen i både Egypt og Tunisia har en negativ effekt på turismen i landene. De største turoperatørene i England og Tyskland har allerede begynt å omdirigere sine kunder fra reisemål i Nord-Afrika til den spanske middelhavskysten, melder Spaniaavisen.

Les også: Kansellerer Egypt-reiser

Bestilling av turer til overnattingssteder i Benidorm har begynt å strømme inn til turoperatørene. Det i så stor grad at det kan se ut som om bransjen kan være på vei inn i en ny gullalder tilsvarende den de opplevde for fire år siden, innen finanskrisen satte inn.

Les også: Egypt-uro gir børsfall og høyere oljepris

Den spanske østkysten langs Middelhavet kan lokke med godt klima og trygge omgivelser, i motsetning til hva som er tilfellet i Egypt og Tunisia akkurat nå.

I turistbransjen kan man allerede om noen uker begynne å se konturene av en økt turiststrøm, mener bransjen selv.

De aller fleste reiseoperatørene, både i Norge og i andre europeiske land, som arrangerer turer til de urolige områdene nord i Afrika begynte søndag å hente hjem sine turister fra Egypt på grunn av urolighetene i landet.

Les også: Norsk par arrestert på fly

Les flere nyheter her

Personvernpolicy