Spania snøt svenskene for medalje

Sveriges Mattias Gustafsson (til venstre) og Dalibor Doder måtte svelge et nytt surt nederlag på hjemmebane i søndagens bronsekamp i håndball-VM. Foto: Radu Sigheti, SCANPIX/Reuters).

Sverige var svært nær sin første mesterskapsmedalje i håndball side 2002, men ble slått med ett fattig mål.

Spania vant søndagens bronsekamp i svenskenes eget håndball-VM. Spanjolene kunne juble for medaljer etter 24-23-seier. Det sto 11-11 halvveis, men Spania tok initiativet i den første delen av annen omgang.

Fra svensk 13-12-ledelse vendte Spania til 16-19 i løpet av ti minutter.

Det ble likevel spennende sluttminutter i Malmö. Niclas Ekkberg utlignet nemlig for vertene med snaue fem minutter igjen. De to neste målene ble imidlertid scoret av spanske Julen Aguinagalde og Alberto Enterrios.

Dermed hjalp det ikke at Jonas Larholm reduserte til 23-24 i siste minutt.

Svenskenes tredje tap på rad i mesterskapet ble ikke en velspilt kamp fra noen av lagene. Både Spania og Sverige slet med angrepsspillet og virket slitne etter det tøffe kampprogrammet i turneringen.

Målvaktspillet til Johan Sjöstrand og Capar Sterbik var derimot av ypperste klasse og bidro til å holde antallet mål nede. Førstnevnte hadde 13 redninger i den første omgangen.

Sverige har slitt med skader i hele VM, og både søndagens seksmålsscorer Jonas Källman og playmaker Dalibor Doder måtte gå av banen etter smeller.

Doder kom seg tilbake på beina og spilte i annen omgang.