Arsenal videre, men Nasri-skade bekymrer

Arsenal-stjernene kunne juble over cupavansement, men skaden til Samir Nasri gjør spilleren tvilsom foran møtet med Barcelona. Foto: Scanpix/Reuters.

Cesc Fàbregas' sene straffespark sendte Arsenal til FA-cupens 5. runde, men en skade gjør Samir Nasri usikker foran mesterligamøtet med Barcelona.

Dermed ble det en blandet dag på jobben for Arsenal-manager Arsène Wenger. «Gunners» tok seg videre i søndagens fjerderundekamp hjemme mot Huddersfield (nivå tre) med 2-1, men skaden på Nasri uroer franskmannen.

London-laget skal ut mot Barcelona 16. februar. Den kampen kan komme for tidlig for den strekkskadde.

– Nasri har trolig en alvorlig hamstringskade. Normalt tar det tre uker, og jeg tror han vil miste Barcelona-kampen, sa Wenger.

Nasri, kanskje Arsenals beste spiller så langt i sesongen, ble brukt fra start fordi Tomas Rosicky var syk.

– Jeg gamblet med Nasri, og det slo tilbake. Han kunne også ha pådratt seg en slik skade om han hadde kommet innpå som reserve, mente Wenger.

Vrient

Arsenal fikk Sébastien Squillaci utvist like før pause, og med ti mann fikk vertene det vanskeligere enn ventet.

– Det var vrient, vrient og vrient fordi kampen inneholdt alt en typisk cupkamp gjør. Vi hadde nok kvalitet til å utgjøre en forskjell mot slutten, mente Arsenals manager.

Et selvmål fra Peter Clarke ga Arsenal ledelsen midtveis i første omgang, men etter at Squillaci så rødt øynet Huddersfield muligheter. Alan Lee headet inn utligningen etter 66 minutter.

Som så mange ganger før var det Cesc Fàbregas som skulle bli redningsmann. Nicklas Bendtner ble felt i boksen fire minutter før full tid, og spanjolen sikret avansement.

Arsenal var mot slutten nede i ni mann etter at Denilson ble skadd da Wenger hadde byttet ferdig. Denilson kom seg innpå igjen, men var mest tilskuer da kampen ble avgjort.

Carew videre

John Carew jobbet godt i 90 minutter for Stoke, men kom ikke på scoringslisten da Wolverhampton ble slått på bortebane. En råsterk Carew var en trussel for Wolves-forsvaret.

Det var ikke uten dramatikk at Stoke tok seg til FA-cupens femte runde. Roberth Huth headet inn vinnermålet etter en pasning fra Matthew Etherington med ti minutter igjen å spillere.

Men bare målvakten Thomas Sørensens strafferedning på overtid hindret omkamp.

Nenad Milijas ordnet straffesparket da han ble felt av målscorer Huth, men midtbanespilleren klarte ikke å overliste Stokes målvakt på den egenskaffede straffen.