Annenhver dopselger i landet ulovlig

Oslopolitiet har ennå ikke fått ryddet opp i narkotikasalget i Oslo sentrum. Annenhver pågrepet selger er i landet uten lovlig opphold, og halvparten av de pågrepne tas flere ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av de pågrepne dopselgerne har fått asylavslag, men kan ikke sendes ut og dukker raskt opp igjen i selgermiljøet langs Akerselva og Vaterland, skriver Aftenposten.

Over 1.000 personer er blitt tatt med stoff i de aktuelle områdene etter at politiet i 2009 begynte med aksjoner i de åpne rusmiljøene. Men til stadighet ser politiet gamle kjenninger tilbake i aksjon.

– Vi har eksempler på personer som har kommet tilbake fem ganger, sier politiinspektør Bjørn Vandvik ved utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Politiet pågriper gjennomsnittlig to personer hver eneste dag i rusmiljøene ved Akerselva. Det er personer fra Algerie, Nigeria og Somalia som topper listen over dem som blir pågrepet. Mange av de pågrepne er umulig å returnere.

– Gruppen som har fått avslag på asyl, er den vanskeligste. Vi vet ikke hvem de er, og det kreves mye arbeid å finne ut hvor de kommer fra. I tillegg fører åpne grenser i Europa til at folk kommer tilbake. Det fungerer som en svingdør, sier Vandvik.

I fjor ble 189 personer fra det åpne dopselgermiljøet satt på fly og sendt ut av Norge. (©NTB)

(Illustrasjonsfoto forsiden: Colourbox.com)

Personvernpolicy