Statoil-ansatte hentes hjem fra Egypt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil har besluttet å kalle hjem sine norske ansatte i Egypt. De siste som forlater landet, har fått billett hjem søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kairo (NTB): Allerede lørdag ettermiddag var Kirsti Åsheim og hennes to døtre på vei hjem til Norge, skriver Aftenbladet. Søndag følger mannen Jarle, som jobber i Statoil, etter.

– Slik det er akkurat nå, er det best at vi kommer oss ut, sier Jarle Åsheim til avisen. I halvannet år har han og familien bodd i Maadi, en drøy times kjøretur utenfor hovedstaden Kairo. Selv om de ikke har opplevd de siste dagenes uroligheter på nært hold, har de merket at hendelsene har kommet stadig nærmere.

Les også: Hæren kan være jokeren i Egypt

– Vi har ikke vært midt oppi det. Men før vi reiste i dag, kunne vi se militære tropper som etablerte seg i nabolaget. Vi er redde og føler oss utrygge. Nå sitter jeg her på flyplassen og hører på radio at opprørere har angrepet et kjøpesenter i det området vi bor i, sier Kirsti Åsheim på telefon fra flyplassen. Hun sier de har fulgt begivenhetene på TV.

Lørdag kjørte hun og de andre norske familiene ut i kolonne. Bare seks Statoil-ansatte er igjen i den egyptiske hovedstaden, og de har billett hjem søndag.