- 20-åring bak bomben

Passasjerer passerer lys og blomster ved åstedet for selvmordsaksjonen ved Domodedovoflyplassen nær Moskva mandag. Foto: Scanpix/EPA.
Passasjerer passerer lys og blomster ved åstedet for selvmordsaksjonen ved Domodedovoflyplassen nær Moskva mandag. Foto: Scanpix/EPA.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som stod bak bombeaksjonen i Moskva der 35 mennesker mistet livet var en 20 år gammel selvmordsaksjonist fra Nord-Kaukasus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det mener russiske etterforskere å ha fastslått, ifølge AFP.

- Vi har fastslått identiteten til terrorbomberen som utløste eksplosivene, sier etterforskningskomiteen i en uttalelse.

- Han viste seg å være en 20 år gammel mann fra Nord-Kaukasus, sier komiteen.

I uttalelsen heter det at etterforskerne kjenner navnet til selvmordsbomberen, men ikke vil gå ut med det fordi myndighetene fortsatt prøver å «identifisere og pågripe dem som stod bak og var medskyldige i terrorhandlingen.

Ifølge russiske myndigheter var mannen ute etter å drepe så mange utlendinger han kunne.

Bombeaksjonen ved landets travleste flyplass skjer samtidig som landet venter en strøm besøkende til Vinter-OL i 2014 og World Cup i 2018.

Etterforskerne sier det ikke er tilfeldig at bomben gikk av bare få øyeblikk etter at flere europeiske fly landet i den russiske hovedstaden.

- Jeg vil særlig påpeke at dette ikke var noen ulykke, og at terrorhendelsen ble begått i den internasjonale ankomsthallen, sier talsmann for etterforskningskomiteen Vladimir Markin.

- Ifølge etterforskerne var terrorhandlingen først og fremst rettet mot utenlandske borgere.

Åtte utlendinger ble drept i ankomsthallen, blant disse to østerrikere, en brite og en tysker. Det andre angrepet i Moskva på mindre enn et år krevde livet til 35 mennesker alt i alt.