Politiet skyter mot demonstranter i Egypt

Soldater fra den egyptiske hæren ved pansrede personellkjøretøy, i det demonstranter samlet seg på Tahrirplassen i Kairo lørdag. Foto: Scanpix/AP.
Soldater fra den egyptiske hæren ved pansrede personellkjøretøy, i det demonstranter samlet seg på Tahrirplassen i Kairo lørdag. Foto: Scanpix/AP.

Egyptisk politi har skutt mot flere hundre demonstranter som lørdag samlet seg til nye protester i Egypts hovedstad Kairo, ifølge vitner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere skudd rikosjetterte i bygningene rundt Tahrir-plassen, opplyser vitnene, men det var uklart om det var gummikuler eller om politiet har tatt i bruk ekte ammunisjon.

Egypts president Hosni Mubarak holdt natt til lørdag en tale der han ga regjeringen sparken og lovet både økonomiske og politiske reformer i håp om at dette skulle være nok til å tøyle opptøyene.

Lørdag kom mobilnettet og internett delvis i funksjon igjen etter historiens mest omfattende stengningsaksjon.

Men dette var langt fra nok til å stagge sinte egyptere, som lørdag morgen igjen samlet seg på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo og åpent trosset politiets og hærens tydelige tilstedeværelse.

– Kom deg ut, kom deg ut, Mubarak, lød de taktfaste ropene til demonstrantene, ifølge vitner.

Fredag ble fem personer drept og over 1.000 såret i sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker.

TV-kanalen Al Jazeera melder at en av deres journalister så 20 drepte i byen Alexandria, men disse opplysningene er ikke bekreftet fra andre kilder. (©NTB)

Les også: Mubarak sparker regjeringen og håper på ro

Personvernpolicy