Turoperatørene avlyser alle dagsturer til Kairo

Turoperatørene avlyser alle dagsturer til Kairo
Turoperatørene avlyser alle dagsturer til Kairo

De vel 3.000 nordmennene som for tiden er på pakketur i Egypt, har det fint. Men noen dagsturer til hovedstaden Kairo blir det ikke med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turoperatørene har inntil videre avlyst alle dagsturer til Egypts hovedstad på grunn av uroen som demonstrasjonene de siste dagene har skapt.

Utenriksdepartementet har ikke utstedt noe reiseråd når det gjelder Egypt, men anfører at det kan ventes økning i antall protestaksjoner mot presidenten i dagene som kommer.

50-60 mil unna

Hvor mange nordmenn som per fredag reelt oppholder seg i Egypt, er det vanskelig å vite sikkert. Folk som reiser på egen hånd og bestiller sine reisebilletter og overnattinger individuelt, varsler sjelden UD eller norsk ambassade på stedet.

Men turoperatørene har oversikt over sine reisende, og de tre største – Ving, Star Tour og Apollo – hadde fredag vel 3.000 gjester på feriesentrene Sharm el-Sheikh og Hurghada. De ligger mellom 50 og 60 mil unna hovedstaden. Dette er rene feriesteder hvor det vanligvis ikke er grobunn for annet enn sol, bading, fred og fordragelighet. Og Utenriksdepartementet melder at det ikke er planlagt noen demonstrasjoner her mot presidenten.

Les også: Skyter mot demonstrantene

Uforutsette hendelser har likevel inntruffet i Sharm el-Sheikh. I juli 2005 eksploderte tre bomber her. 63 personer ble drept og over 100 skadd.

Utvis forsiktighet

De norske reisende på feriestedene Sharm el-Sheikh og Hurghada blir fortløpende orientert om sikkerhetsregler. Turistene bør holde seg unna store folkemengder, og lytte til råd fra guider og lokale myndigheter. Demonstrasjonene de siste dagene er i utgangspunktet ikke rettet mot utlendinger, men også utlendinger kan bli utsatt for ubehagelige overraskelser.

Les også: Kuttet hele internett

Turistmål særlig i Sinai har vært spesielt utsatt de siste årene. På grunn av situasjonen i Gaza oppfordres nordmenn på reise i Egypt til å utvise forsiktighet ved reiser i Nord-Sinai, spesielt i området mot grensen til Gaza.

Les også: Her blir Mohamed skutt og drept

– De norske turistene som reiser med oss til Egypt har ikke mye å frykte. Flyplassene vi benytter ligger like ved feriestedene, sier de informasjonsansvarlige hos de tre turoperatørene til NTB.

Men UD anbefaler reisende å være på vakt og ta fornuftige forholdsregler. (©NTB) (©NTB)

Personvernpolicy