Flomfare i Nordland og Nord-Trøndelag

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

NVE advarer mot flomfare i Nord-Trøndelag og Nordland i helgen på grunn av mye nedbør og fare for ispropper i bekker og småelver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ventes stigende temperatur og mye nedbør i området fra Nord-Trøndelag til Salten fra fredag ettermiddag. Sammen med snøsmelting kan det gi raskt økende vannføring i bekker og mindre, lavereliggende vassdrag, heter det i flomvarselet fra NVE, Norges vassdrags- og energidirektorat.

Regn og snøsmelting kan også føre til lokale oversvømmelser som følge av tele i bakken og is og snø som tetter rør, sluk og andre avløpsveier. Sør for Saltfjellet kan det også medføre lokale oversvømmelser langs bekker og mindre vassdrag på grunn av is som delvis fyller opp elve- og bekkeløp, ifølge NVE. (©NTB)

Personvernpolicy