Voldsomt uvær i nord

Ekstremvær herjer deler av Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet har løse gjenstander blitt kastes rundt av den voldsomme vinden og har blant annet ødelagt en bil, melder VG Nett.

I Troms og Finnmark er nærmere 40 veier stengt på grunn av uvær, ras eller rasfare, og en rekke bygdesamfunn er isolert av uværet på Senja, og i områdene rundt Honningsvåg og Vest-Finnmark skal uvære være så ekstremt at politiet oppfordrer folk til å holde seg innendørs.

- Det har blåst opp til storm med orkanstyrke, så vi har bedt folk om å holde seg innendørs. Det blåser mye, og løse gjenstander blitt tatt av vinden. Vi har fått melding om skader på et kjøretøy, sier operasjonleder Ove Myrkaskog ved Vest-Finnmark politidistrikt til VG Nett.

Foreløpig er det ikke rapportert om personskader som følge av stormen.

Stormen vil antagelig bevege seg østover langs kysten utover kvelden og natten.

- Det kommer til å fortsette her i et par timer, og så vil stormen bevege seg østover mot Hellenes ved midnattstid, sier meteorologassistent Trond Robertsen ved Vervarslingen i Nord Norge til VG Nett.

Han ikke overrasket over at politiet ber folk holde seg innendørs der det blåser som verst.

- Dette været er jo ikke direkte uvanlig, men det er langt fra hverdagskost, sier han.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy