Vant håndballthriller

Sondre Paulsen og Norge møtte Serbia i håndball-VM torsdag. Foto: Scanpix/Reuters
Sondre Paulsen og Norge møtte Serbia i håndball-VM torsdag. Foto: Scanpix/Reuters

Norge slo Serbia 32-31 etter forlengning i torsdagens VM-kamp i håndball. Dermed endte håndballgutta på niendeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Hartvig): Håndballgutta står foran en tøff VM-evaluering sammen med Marit Breivik. Men Bjarte Myrhol har ikke noe å frykte. Han var igjen en gigant da Norge slo Serbia 32-31 torsdag.

Dermed ble Norge nummer 9. Det gjør at laget holder stillingen i seedingen før neste VM (Danmark 2013).

Scoret på bestilling

Det var det viktigste før kampen. Myrhol scoret på bestilling. Hans «reserve» Einar Sand Koren var også meget god. Myrhol er kort og godt Norges eneste verdensklassespiller.

Håvard Tvedten ble norsk toppscorer i VM etter nok et målrush torsdag. Keeper Ole Erevik var god da han kom inn for Steinar Ege.

Norge hadde 23-23, 28-28 og 29-28. Serbia utlignet tre sekunder før slutt og fikk ekstraomganger.

Breivik gleder seg til arbeidet med å løfte Norge ytterligere. Gulltreneren fra kvinnelandslaget (seier i OL, VM og flere EM-titler) jobber for Olympiatoppen. Der er hun ansvarlig for ballidrettene. Om ikke lenge skal hun og trenerne Robert Hedin og Zeljko Tomac analysere hvorfor det igjen bare ble «nesten».

Preget

– Det hadde vært spennende å se laget om det hadde startet der det sluttet. Da var det flere spillere som bidro. Det er noe å bygge på. Men flere må være gode samtidig i kamper og i hele mesterskapet. Det holder ikke med tre-fire mann.

– Norge var preget av skader på viktige spillere i oppkjøringen. Det er aldri bra, I tillegg ble Kristian Kjelling og Steinar Ege syke under VM. Slik sett hadde Norge flere faktorer mot seg, sier Marit Breivik til NTB.

Hun gleder seg over at unge spillere viste seg fram. Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen og Sondre Paulsen fikk alle sine gjennombrudd på den internasjonale scenen.

Tenke nytt?

Breivik var eksponenten for nytenkning i sine 14 år med håndballjentene. Hun dro erfaringer fra andre idretter, kulturer og fagområder inn i sin egen sfære.

– Kan herrelaget behøve noe mer av det samme?

– Det er ulike kulturer på noen områder. Jeg har fulgt laget mest utenfra og kan ikke være for konkret. Men herrelaget har ikke i stor utstrekning vært med på utbytting av kompetanse og læring fra andre idretter.

Norge og Tsjekkia snubler ikke i sin pågående EM-kvalifisering. Dermed blir det sluttspill i Serbia om et år. Der kan det også vanke plasser i OL-kvalifiseringen.

– Det er store ambisjoner i laget. Det ville vært gøy om gutta kunne tatt et skikkelig steg, sier Breivik.

Håndballjentene er allerede klare for London-OL etter sin EM-seier. (©NTB)

Les flere sportsartikler her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy