Varsler valg i Tunisia med internasjonale observatører

Tunisiske soldater leder en demonstrant vekk fra statsministerens kontor i hovedstaden Tunis. En ny regjering skal være klar. Foto: Scanpix
Tunisiske soldater leder en demonstrant vekk fra statsministerens kontor i hovedstaden Tunis. En ny regjering skal være klar. Foto: Scanpix

Tunisias nye regjering beholder Mohamed Ghannouchi som statsminister, men vil ikke ha noen andre medlemmer fra det tidligere regjeringspartiet RCD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første frie valgene i landets historie skal organiseres av et uavhengig organ og overvåkes av internasjonale observatører, opplyste statsministeren også.

I alt tolv ministre blir erstattet, opplyste statsministeren i en fjernsynstale torsdag kveld, mens ni ministre blir sittende.

– Denne regjeringen er en overgangsregjering, en midlertidig regjering inntil den fullfører oppgaven med å innføre demokrati i landet, sa Ghannouchi.

Sammensetningen er kommet i stand gjennom konsultasjoner med samtlige politiske partier i landet og fagbevegelsen.

Man håper den nye sammensetningen av regjeringen vil bidra til å stoppe den politiske uroen i landet.

Ingen av de ni ministrene som blir sittende, var medlemmer av RCD, heter det.

Tunisias mektige fagbevegelse vil ikke selv delta i regjeringen, men den vil godta den nye sammensetningen, opplyser en kilde i fagbevegelsen. Det vil kunne blidgjøre demonstrantene som krever at regjeringen renskes for medlemmer av RCD.

Fagbevegelsen har svært mange medlemmer og har deltatt i organiseringen av noen av demonstrasjonene. (©NTB)

Personvernpolicy