Minst 48 drept av bombe i Irak

Skadene i Shula-distriktet i Bagdad er store etter torsdagens bombeangrep. Foto: REUTERS / Saad Shalash / SCANPIX
Skadene i Shula-distriktet i Bagdad er store etter torsdagens bombeangrep. Foto: REUTERS / Saad Shalash / SCANPIX

Minst 48 mennesker ble drept og 121 såret av en bilbombe under en begravelse i Bagdad torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombeattentatet, som er det blodigste på over to måneder i Irak, utløste rasende protester og sammenstøt med politiet i det sjiadominerte nabolaget Shula nord i Bagdad.

Ytterligere sju mennesker ble drept i andre angrep rundt om i Bagdad torsdag, som er den foreløpige kulminasjonen på en tidagers voldsperiode som har kostet flere liv enn november og desember til sammen.

– Bomben gikk av utenfor et telt der sørgende hadde samlet seg til en begravelsesseremoni, sier en talsmann for forsvarsdepartementet.

Tapstallet bekreftes av visehelseminister Khamis al-Saad og sykehuskilder i den irakiske hovedstaden.

Etter eksplosjonen var teltet fullstendig brent opp, og det var dammer av blod og rester av klær og sko over et større område. Flere biler ble også ødelagt, og vindusruter ble blåst ut i husene omkring.

Politi som kom til, ble møtt av rasende, steinkastende beboere som protesterte mot mangelen på sikkerhet. Soldater ble derfor sendt inn for å gjenopprette ro og orden.

De fleste av angrepene den siste tiden har vært rettet mot sjiamuslimer. I forrige uke ble 57 mennesker drept i en serie bombeangrep mot pilegrimer utenfor Kerbala.

Angrepene skjedde i forbindelse med en sjiamuslimsk markering da hundretusener av mennesker strømmer til Kerbala 40 dager etter ashura, en av sjia-islams viktigste merkedager. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy