Mandela på sykehus

92 år gamle Nelson Mandela ble onsdag lagt inn på sykehus i Sør-Afrika. - Han er ikke i fare og ved godt mot, heter det i en uttalelse fra Mandelastiftelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørafrikanere holder pusten etter at frihetskjemper og tidligere president Nelson Mandela (92) onsdag ble lagt inn på sykehus i Johannesburg.

Innleggelsen skal skyldes en vanlig rutinekontroll knyttet til alder, og blir av Mandelastiftelsen beskrevet som udramatisk.

Men til forskjell fra tidligere innleggelser, der Mandela har blitt skrevet ut samme dag, har det aldrende frihetssymbolet denne gang tilbragt natten på sykehuset.

Det har fått flere sørafrikanere til å frykte at helsetilstanden er dårligere enn først antatt.

Den lokale radiostasjonen Talk Radio 702 hevder Mandela har blitt undersøkt av lungespesialister.

Mandelas hustru, Graca Machel, og andre familiemedlemmer ble onsdag sett på sykehuset der Mandela er innlagt. Også Machels datter Josina og Mandelas personlige assistent, Zelda la Grange besøkte sykehuset torsdag morgen, melder nyhetsbyrået AFP.

En talsmann fra Sør-Afrikas største parti, ANC, oppfordrer media til å beherske seg og ikke spre rykter eller spekulere for mye i Mandelas helsetilstand.

Like før innleggelsen uttalte venn og nobelprisvinner, tidligere erkebiskop Desmond Tutu, at Mandela var skrøpelig.

– Jeg så ham forrige uke. Da var han ok, jeg mener, han er 92 vet du. Og han er skrøpelig.

Ifølge lokale medier er interessen for Nelson Mandela så stor at det er trafikkaos utenfor Milpark-sykehuset.


Sist gang Nelson Mandela deltok på et offentlig arrangement, var under avslutningsseremonien til Fotball-VM i Johannesburg i fjor sommer.


Personvernpolicy