Beholder bevillingen

Advokat Morten Furuholmen slipper med en advarsel etter at han tidligere denne måneden ble dømt for heleri i Høyesterett. Arkivfoto: Berit Roald (Scanpix)
Advokat Morten Furuholmen slipper med en advarsel etter at han tidligere denne måneden ble dømt for heleri i Høyesterett. Arkivfoto: Berit Roald (Scanpix)

Advokat Morten Furuholmen får likevel beholde advokatbevillingen sin, melder VG Nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Furuholmen sto i fare for å miste advokatbevillingen etter å ha blitt dømt for grovt heleri i forbindelse med den såkalte «koffertsaken» i 2001. Han skal ha forsøkt å drive inn 6,5 millioner kroner for Nokas-dømte David Toska.

Saken til advokat Rune Berg, som sammen med Furuholmen ble dømt for heleri i saken, er ennå ikke ferdig behandlet.

De to ble i mai 2010 dømt i Borgarting lagmannsrett for medvirkning til grovt heleri etter å ha bistått David Toska i å inndrive en gjeld på fem millioner kroner, pluss renter – totalt 6,5 millioner kroner. Retten mente de to måtte ha visst at pengene stammet fra kriminell virksomhet.

Les også: Furuholmen tapte i Høyesterett

Furuholmen får likevel en advarsel for sin advokatpraksis fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet, som har hatt møte om saken i dag. Dersom konklusjonen hadde blitt at den kjente advokaten hadde mistet sin bevilling, ville saken gått videre til Advokatbevillingsnemnden.

- Vi legger ut avgjørelsen på vår nettsiden nå, jeg ønsker ikke å kommentere den før det, sier leder i tilsynsrådet, Christian Bruusgaard, til VG Nett.

Les også: Furuholmen dømt for heleri

Morten Furuholmen, som også jobber for å få de to nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French utlevert fra Kongo, fikk ikke medhold i Høyesterett da saken hans var oppe tidligere denne måneden.

I retten ble Furuholmen og Berg dømt til henholdsvis seks og tre måneders betinget fengsel for å ha bistått Toska.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy