Slipper fangene fri

En tunisisk fange løslatt fra Borj Lamary-fengselet nær Tunis omfavnes av sin far. Foto: Scanpix/Reuters.
En tunisisk fange løslatt fra Borj Lamary-fengselet nær Tunis omfavnes av sin far. Foto: Scanpix/Reuters.

Omkring 11.000 fanger har flyktet og 2460 er løslatt fra tunisiske fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kaoset etter at tidligere president Zine al-Abidine Ben Ali flyktet tidligere denne måneden klarte 11.000 fanger å flykte, sier landets justisminister, melder Reuters.

Ved en pressekonferanse kom ikke Lazhar Karoui Chebbi med ytterligere detaljer om fangene, men antallet er langt høyere enn tidligere antatt. Chebbi sier også at 2460 fanger er løslatt siden Ben Ali falt i opprøret.

Det er uklart hvor mange av dem som var fengslet for politiske forbrytelser.


Les også: Forbyr demonstrasjoner

Døde

Ifølge Chebbi skal også 71 fanger ha omkommet under opptøyene, blant disse 48 som ble drept i en brann. Tunisia utstedte onsdag en internasjonal etterlysning etter den tidligere presidenten, Ben Ali, og medlemmer av hans familie, melder AFP.

Den tidligere lederen og hans kone ettersøkes for å «ulovlig ha tilegnet seg midler» og «ulovlig overføring av midler utenlands», sier justisministeren.

Ben Ali ga seg i jobben og flyktet til Saudi-Arabia 14. januar, etter 23 år ved makten.

Les også: «Vredens dag» endte i sammenstøt i Egypt

Valg

Tunisias nye regjering har gjennomført hittil enestående demokratiske reformer i landet etter slutten på Ben Alis regime. Men mange er likevel opprørt over at skikkelser fra det forrige regimet, som statsminister Mohammed Ghannouchi, fremdeles er med i regjeringen.

Ghannouchi har vært statsminister siden 1999, og betraktes som en moderat politiker. Han har uttalt at han vil gå av først etter å ha gjennomført den nordafrikanske statens første demokratiske valg siden den ble uavhengig fra Frankrike i 1956.

Han sier valget vil bli avholdt i løpet av seks måneder, men har ikke satt noen dato. Ifølge landets grunnlov skulle valget ha skjedd i løpet av to måneder.

Les også: Protestene fortsetter i Tunisia


Personvernpolicy