Riis-Johansen utgått på dato

PASSLØS: Terje Riis-Johansen skulle vært til stede på Intsoks olje- og gasskonferanse i St. Petersburg i dag, men det gikk ikke med utgått pass. Foto: Scanpix
PASSLØS: Terje Riis-Johansen skulle vært til stede på Intsoks olje- og gasskonferanse i St. Petersburg i dag, men det gikk ikke med utgått pass. Foto: Scanpix

«Papirløs» Riis-Johansen nektet utreise til Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skulle opprinnelig vært til stede på Intsoks olje- og gasskonferanse i St. Petersburg i dag.

– Uforutsette omstendigheter

Til forsamlingens store overraskelse hadde ministeren meldt avbud i siste liten, og hans politiske rådgiver Ivar Vigdenes måtte ta over talerstolen.

Les også: Fersk regjering vil lære av Norge

– Ministeren så frem til å tale for dere, men på grunn av uforutsette omstendigheter kunne han ikke komme. Vi oppdaget i siste liten at passet hans var utgått på dato, sa Vigdenes til en humrende forsamling.

Les også: Ber om kontroll av e-valget

Dermed måtte Riis-Johansen vende nesen hjemover igjen.

– Glipp fra departementet

Kommunikasjonsrådgiver Unni Claussen i olje- og energidepartementet bekrefter at Riis-Johansens diplomatpass har gått ut på dato.

– Det var en glipp, og han hadde dessverre ikke med sitt andre pass. Riis-Johansen sier det er veldig synd at han ikke får deltatt på konferansen, men heldigvis blir Norge likevel representert ved at Vigdenes tar hans plass, sier Claussen.

– Er det Riis-Johansen eller departementet som har ansvar for å ha kontroll på passets utløpsdato?

– Det er hans ansvar, men nå var det flere skjema som skulle fylles ut, så glippen kom herfra, sier Claussen.

Les også: Kobler ut strømmen på Romerike

Rådgiver tok plassen

Olje- og energiministeren skulle snakket om Norges planer for olje- og gassutvikling og leting i nordområdene.

Vigdenes tok for seg samme tema, med fokus på fjorårets gjennombrudd med delelinjeavtalen i Barentshavet mellom Russland og Norge.

Les også: – Mafiatilstander i asfaltbransjen

– Jeg kan snakke i en mer optimistisk atmosfære enn vi har kunnet gjort på mange år. Avtalen for Barentshavet var fjorårets høydepunkt for norsk politikk, sa Vigdenes.

Avtalen forventes å ratifiseres i Stortinget og den russiske Dumaen i løpet av kort tid.

Personvernpolicy