Rutinesvikt da brøytebilsjåfør døde

Politiet fikk melding om at en brøytebil kunne ha vært involvert i raset i Gydalen 16. januar. Men på grunn av en rutinesvikt fikk politiet opplyst av Statens vegvesen at ingen sjåfører var savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betød i praksis at letingen etter brøytebilsjåføren ble startet flere timer senere, skriver Stavanger Aftenblad.

Politiet ringte Statens vegvesen ved 12-tiden søndag formiddag etter at de hadde fått inn en melding fra en trafikant som hadde kjørt rundt 500 meter bak en brøytebil før raset søndag morgen.

Les også: Brøytebilsjåføren funnet omkommet

– Trafikanten hadde ikke sett brøytebilen etter at raset var gått, og var usikker på om bilen var tatt av raset. Politiet ba oss kontakte entreprenøren som hadde ansvar for brøyting i området, for å undersøke om noen var savnet, sier Ole Magnus Tveit, vaktoperatør i Statens vegvesen.

I en telefonsamtale med Kolo Veidekke AS, som ikke ble loggført, fikk Tveit avkreftet at de savnet noen sjåfør. Telefonvakten hadde ikke fått noen beskjed om dette.

Tveit ringte da tilbake til politiet og fortalte dette, noe som førte til at letingen etter brøytebilsjåføren ikke ble igangsatt før ved 20-tiden søndag kveld.

– Vegvesenet har ikke varslingsplikt så lenge det ikke er snakk om personskader, sier Helge Rong, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Les også: - Det gjør inntrykk

Sjåføren ble senere funnet omkommet.

Kolo Veidekke vil ikke kommentere saken før etterforskningen er avsluttet. (©NTB)

Personvernpolicy