Snuoperasjon sikret tre United-poeng

Manchester United snudde 0-2 til 3-2 etter en gigantisk opphenting i andre omgang mot Blackpool. (Foto: Scanpix)

Manchester United var på vei mot sitt første serietap for sesongen, men Dimitar Berbatov viste klasse igjen og vendte kampen mot slutten.

Blackpool ledet 2-0 etter dødballscoringer av Craig Cathcart og DJ Campbell i første omgang. Det var fortsatt stillingen 20 minutter før slutt, men så våknet serielederen med et smell.

Straffe?

Dimitar Berbatov reduserte til 1-2 i det 72. minutt, og to minutter senere utlignet Javier Hernández. Hjemmelaget klamret seg til ett poeng, men i det 88. minutt viste Berbatov seg fram igjen. Han tok ned en cross fra Paul Scholes og scoret vinnermålet.

På stillingen 2-0 til Blackpool ble hjemmelagets Luke Varney tøft hindret innenfor Uniteds straffefelt. Mange med Blackpool-hjerte mente at det var en soleklar straffe og ingen kunne sagt noe på om dommer Peter Walton hadde pekt på ellevemetersmerket.

Kampens mest avgjørende spiller, Uniteds Berbatov, var glad for at Man United hentet opp et etter hvert meget vanskelig utgangspunkt.

- Vi sa i pausen at vi kunne klare det. I dag kjempet vi som et lag, og det er derfor vi til slutt vinner denne kampen, sa Berbatov.

Langvarig behandling av Rafael for en hodeskade han pådro seg på stillingen 2-2 førte til at det ble spilt ti tilleggsminutter, men hjemmelaget hadde lite å gi på slutten og maktet ikke å slå tilbake.

Med seieren økte United til fem poengs ledelse på serietoer Arsenal.

I en annen kamp i Premier League tirsdag kveld slo Aston Villa Wigan med 2-1 på bortebane. Målene til Villa ble satt inn av Gabriel Agbonlahor og Ashley Young mens Wigans redusering kom ved James McCarthy.

Arsenal til finale

Arsenal spilte på sin side semifinale i ligacupen og er klare for Wembley etter 3-0 mot Ipswich.

Ipswich vant den første kampen 1-0 og klamret seg til ledelsen i hele 1. omgang og det første kvarteret av annen omgang.

Men da det først raknet så raknet det fullstendig for de blåkledde.

Etter vel 60 minutter sprakk Nicklas Bendtner nullen for Arsenal, og bare tre minutter senere scoret Laurent Koscielny målet som sendte hjemmelaget på stø finalekurs.

Cesc Fàbregas avsluttet ballet mot et Ipswich-lag han før returkampen avfeide som et «rugbylag».

Arsenal har ikke vunnet et trofé siden FA-cupen i 2005, men manager Arsène Wenger håper at ventetiden tar slutt 27. februar. Da spiller Arsenal finale på Wembley mot Birmingham eller West Ham.

Londonrivalen West Ham leder 2-1 etter første semifinale, men spiller borte i returkampen onsdag.