Vurderer å gi seg som manager

Pappa John Northug (t.v.) sier han vurderer å gi seg som manager for skiesset, sønnen Petter Northug. (Foto: Scanpix).
Pappa John Northug (t.v.) sier han vurderer å gi seg som manager for skiesset, sønnen Petter Northug. (Foto: Scanpix).

John Northug vurderer å slutte som manager på heltid for sønnen Petter etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren har vært manager for Petter Northug på heltid denne sesongen. Nå tyder mye på at han kommer til å gå tilbake til jobben som jordbrukskonsulent i Mosvik kommune når permisjonstiden er over 1. juni, skriver Trønder-Avisa.

– Det er ikke avgjort. Til våren skal jeg ha en grundig prat og gjennomgang med Petter for å høre hva han tenker om dette. Slik jeg vurderer saken i øyeblikket, ligger det an til at jeg kommer til å trappe ned i rollen som langrennsmanager, sier John Northug til Trønder-Avisa.

Les også: Fratas viktig suksessfaktor

– For det første føler jeg at behovet for at jeg skal være fulltidsengasjert som manager for Petter, ikke vil være til stede neste sesong. For det andre er det ingen selvfølge at kommunen kan utvide min permisjon, sier faren, som mener det fra neste sesong bør holde å jobbe en dag i uken med saker som har med sønnen å gjøre.

Interessen rundt Petter Northug er enorm før ski-VM på hjemmebane. Derfor har det vært nødvendig for faren å jobbe som manager på heltid.

Les også: Redd for markedsverdien

– Det har vært veldig stor aktivitet rundt Petter. I perioden vi har bak oss nå ville det blitt krevende for meg å ha 80 prosent jobb ved siden av å ta meg av alle henvendelsene og oppgavene rundt Petter. Men nå er det meste av jobben gjort. Otto Ulseth er kommet inn som pressekontakt etter at Eirik Koren ble sykmeldt. Samarbeidet med Otto fungerer utmerket. Dessuten er alle Petters avtaler nå på plass.

– Nå har vi mange ressurspersoner som gjør en innsats i teamet rundt Petter. Det er nåde begivenhets- og lærerikt å være manager for Petter, men nå er jeg i ferd med å bli overflødig, iallfall på heltid, sier John Northug til Trønder-Avisa. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy