Briljerte mot verdens beste

Drammens Espen Lie Hansen var et norsk lyspunkt i VM-kampen mot favorittene Frankrike.  (Foto: Scanpix).
Drammens Espen Lie Hansen var et norsk lyspunkt i VM-kampen mot favorittene Frankrike. (Foto: Scanpix).

Han herjet med Spania og fortsatte mot monsterlaget Frankrike. Espen Lie Hansen ble ikke mindre het på proffmarkedet etter åtte mål i 26-31-tapet mandag.

Norge-Frankrike 26-31

21-åringen fra Skoger dundret inn flere scoringer etter å ha dratt seg løs fra verdens beste forsvar. Det ble seks bare før pause mot keeperlegenden Thierry Omeyer.

Lie Hansen viste kvaliteter, kraft og skuddstyrke som gjør at agentene med det første sender sine SMS-meldinger til ham.

– Det hadde vært drømmen å leve av håndballen. Dukker det opp et tilbud skal jeg vurdere det. Jeg gir litt blaffen og tenker ikke så mye på det jeg gjør ute på banen. Tenker man for mye, går det lett i stå og man blir sur, sier Lie Hansen til NTB.

– Jeg hadde ingen respekt for Frankrike. Det er bare håndballspillere der også.

Frankrikes tidligere supertrener, Daniel Constantini, ristet bare på hodet i pausen. – Han har jeg aldri sett før. Det er en kommende storstjerne. Han skyter godt og er meget sterk fysisk. Etter hvert kommer nok forsvarsspillet også, sier Constantini til NTB.

De franske gullgutta ble presset knallhardt. Trener Claude Onesta tok timeout da Norge bare lå et mål etter på 11-12 (26.00).

Keeperskifte

Ole Erevik ble foretrukket som keeper fra start framfor superveteran Steinar Ege (38).

Erevik spilte knallgodt og hadde over 50 i redningsprosent langt inn i førsteomgangen. Ege fikk likevel de siste 30 minuttene og serverte flere herlige parader blant annet på straffekast.

Ute på banen var Lie Hansen og Christoffer Rambo mye med i angrep. 17-åringen Eivind Tangen fikk også sjansen. De er framtidsspillere. Det samme gjelder Bjarte Myrhol (28), lagets eneste mann med nær verdensklasse.

Men noen reell sjanse hadde aldri Norge. Til det ble det litt for mange skuddbom, tekniske feil og dermed billige franske kontringer. Det sto 15-18 kort etter pause. Like etter forsvant spenningen. Norge kom opp på 23-26 seks minutter før slutt.

Da våget ikke Onesta annet enn å be om nok en timeout. Norge hadde scoret seks ganger uten at Frankrike svarte.

Den franske VM-favoritten har bare et tap på sine 33 siste mesterskapskamper. De blå sikter mot en firling i titler:

OL 2008

VM 2009

EM 2010

VM 2011

Ikke jumbo?

Norge er eneste lag uten poeng i hovedrunden. Med seier over Tyskland tirsdag unngår de norske gutta sisteplassen.

Det vil gi spill om 9.-plassen (som i forrige VM) samt bety samme seedingsnivå som nå.

Havner Norge sist, venter en kamp mot enten Serbia eller Argentina. I potten der ligger en lite imponerende 11. plass.

Tyskland kan gå mot nok et meget svakt mesterskap. Overfloden av importerte superspillere i Bundesligaen rammer landslaget hardt.

Tyskerne har absolutt noe å spille for. De kan fortsatt sikre seg plass i OL-kvalifiseringen. Det krever seier over Norge og «resultathjelp» i kamper der Island og Ungarn er med. (©NTB)