Audun Tylden er død

Audun Tylden ble tildelt bransjeprisen under utdelingen av Spellemannprisen 2008 i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Audun Tylden ble tildelt bransjeprisen under utdelingen av Spellemannprisen 2008 i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Dansebandkongen og plateselskapgründeren ble 62 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hans partner Tom Hovde i plateselskapet Tylden & Co. som bekrefter dødsfallet overfor VG Nett.

Han var til stede på bransjefestivalen Midem i Cannes da hjertet stanset natt til mandag. Tylden har kjempet mot en kreftsykdom i flere år, melder NRK.

Audun Tylden har jobbet med en rekke av landets mest kjente og folkekjære artister, der han spesielt er kjent for sitt mangeårige engasjement for artister som opererer i dansebandkategorien. Plateselskapet Tylden & Co har i en årrekke vært det dominerende selskapet i denne sjangeren, og blant nominasjonene til årets Spellemann i klassen «danseband» stammer samtlige av de nominerte fra Tylden & Co: Ole Ivars, Sogns og Furulunds.

Blant de mange som Audun Tylden har jobbet med finner vi navn som Ole Ivars, Vassendgutane, Rune Rudberg, Øystein Sunde, Hellbillies, DDE, PK & Dansefolket, Gaute Ormåsen, Furulunds, Olav Stedje, Bare Egil, Sandra Lyng Haugen, Kiki Danielsson, Sogns og Odd Børretzen, for å nevne noen.

Mange av de som kjente Tylden uttrykker sorg over dagens budskap.

- Han var bare en fantastisk mann. Et utrolig tap, sier Elisabeth «Bettan» Andreassen til VG Nett.

- Audun Tylden er død. Det var en usannsynlig sørgelig nyhet, skriver Egil «Bare Egil Band» Hegreberg på Twitter.

Audun Tylden ble i 2008 tildelt bransjeprisen under utdelingen av Spellemannprisen, og i 2009 mottok han Kongens fortjenestemedalje i gull.

Tidligere i karrieren har Tylden blitt tildelt Bjellesauprisen av bransjeorganisasjonen FONO. Prisen mottok han i 2004 for å ha stått på for norsk musikk og norske artister i 30 år.

Audun Tylden ble født på Voss i 1948 og vokste opp i Trondheim. Han hadde sentrale verv i norsk musikkbransje som styreformann i FONO og ledet Spellemannkomitéen.

På 1970-tallet ble han ansatt som innspillingssjef i PolyGram og startet i 1981 plateselskapet Slagerfabrikken. Her jobbet han frem til 1992 da han sammen med Tom Hovde startet plateselskapet Tylden & Co.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy