Mobilvarsel mot overgripere

En britisk forskergruppe har utviklet et eget dataprogram for mobiltelefoner som sier fra når voksne som utgir seg for barn, forsøker å ta kontakt med mindreårige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den såkalte appen kalles Child Defence eller «barneforsvar», het det på den britiske rikskringkastingen BBCs nettsider mandag. Den er utviklet av forskergruppen Isis Forenscis etter at mange foreldre ga uttrykk for bekymring over barnas mobilbruk.

– Denne programvaren gir barn bedre muligheter til å forstå at noe er galt. Foreldrene har sagt til oss at de aller helst vil ha programvare som styrker barnas kunnskaper og setter dem bedre i stand til å beskytte seg selv, sier prosjektlederen James Walkerdine.

Den frivillige organisasjonen NSPCC, som arbeider med beskyttelsestiltak for barn, håper den nye appen kan få flere barn til å melde fra om mulige overgripere som forsøker å ta kontakt.

– Slike nyvinninger kan bli til stor hjelp, mener organisasjonens talsmann Chris Cloke.

Men han og andre barnevernseksperter advarer mot å tro at tekniske nyvinninger kan gi full beskyttelse mot overgripere. Teknikken kan være et verdifullt tillegg til, men ikke noen erstatning for annet arbeid mot seksuelle overgrep mot barn, blir det understreket. (©NTB)

Personvernpolicy