Googler seg til kjærligheten

Mange finner i dag kjærligheten på nett. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com).
Mange finner i dag kjærligheten på nett. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvparten av oss søker opp informasjon om en potensiell partner før de møtes. Mange lar være å treffe daten på grunn av det de finner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Internett og sosiale medier gjør det lettere å være uten fast følge. Det mener i hvert fall de single selv, framgår det av en undersøkelse blant 1.050 norske enslige fra nettdatingstjenesten Match.com.

66 prosent av respondentene i undersøkelsen mener det er mer akseptert å være singel i dag enn det var for ti år siden. Samtidig tror over halvparten det er lettere å treffe den rette i dag, og seks av ti kjenner noen som har møtt sin store kjærlighet på nettet.

Den teknologiske utviklingen har endret måten vi sjekker og opplever romantikk på, mener nettdatingstjenesten, som selv hevder at 46 personer finner kjærligheten på deres nettside hver dag.

- Det er veldig hyggelig å se at single nordmenn føler at det har blitt mer akseptert å være singel og at de ser de mulighetene som finnes for å finne den rette på nettet. Men mange tenker ikke like nøye gjennom hvordan de fremstiller seg på ulike nettsider, som for eksempel Facebook, og om dette gir et korrekt bilde av dem som person. Det er vanlig at arbeidsgivere søker informasjon om sine potensielle nyrekrutteringer på nettet, men nå er det også viktig at de single tenker på hvordan de profilerer seg på nettet for å finne den rette partneren, sier markedsdirektør Hanna Bergholm i Match.com i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvparten av de single oppgir at de søker etter informasjon om potensielle partnere på Google eller andre søketjenester. Samtidig har tre ti valgt ikke å treffe en potensiell date på grunn av informasjon de har funnet på nettet.

Hver tredje innrømmer også at de følger med på Google for å finne ut av hva ekskjæresten deres gjør i dag. Tilsvarende tall på Facebook eller blogger er 25 prosent.

Les flere nyheter på ABC Nyheter