Forlaget skal forsørge Maria i Moskva

HER FÅR HUN BESKJEDEN: Maria Amelie fikk beskjed at hun skal sendes ut av landet da hun meldte seg hos politiets utlendingsenhet mandag formiddag. Foto: Scanpix
HER FÅR HUN BESKJEDEN: Maria Amelie fikk beskjed at hun skal sendes ut av landet da hun meldte seg hos politiets utlendingsenhet mandag formiddag. Foto: Scanpix

- Vi kommer til å gjøre det vi kan for at Maria har det hun trenger, sier informasjonssjefen i Pax Forlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er dypt bekymret for vår forfatter, sier Alexander Opsal, informasjons- og markedssjef i Pax Forlag, etter at Maria Amelie ble pågrepet i formiddag.

- Vi er ikke overrasket, men det er klart vi synes det er forferdelig trist at hun nå sendes ut av landet. Våre tanker går til henne og kjæresten Eivind Trædal, sier Opsal.

Se også: Her får hun beskjeden

Maria Amelies bok «Ulovlig norsk» var en bestselger allerede en uke etter at den kom på markedet i september. I forrige uke var boken trykt i 13.000 eksemplarer. Dersom andreopplaget også selges ut, kan bokinntektene beløpe seg til en halv million kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Se også: - Hun er veldig redd

Men fordi forfatteren ikke har identifikasjonspapirer, har hun heller ingen bankkonto pengene kan overføres til.

- Hvordan skal Maria Amelie leve i Moskva uten penger?

- Vi har en avtale med advokaten hennes, Brynjulf Risnes, om at inntektene fra boken skal inn på hennes klientkonto. Vi kommer til å gjøre det vi kan for at Maria har det hun trenger. Det skal vi absolutt, forsikrer Opsal.

Les også: Maria Amelie kan få forfatter-amnesti

Forlaget har ikke vært i kontakt med Amelie etter pågripelsen, men sier de kommer til å følge situasjonen nøye.

- Vi kommer til å være i løpende kontakt med hennes advokat for å finne ut hvilke behov hun har og hvilken assistanse som er nødvendig.

- Det eneste vi håper nå er at russiske myndigheter prioriterer saken slik at hun får ordnet papirene, og kan komme tilbake. Alle gode krefter jobber for det.

Les også: SV fornøyd med egen Amelie-innsats

Personvernpolicy