River skrekkens hus

Bakgården til det som var Fritzls hjem i Amstetten. Huset skal nå rives, har lokale myndigheter besluttet. Foto: Scanpix/AP.
Bakgården til det som var Fritzls hjem i Amstetten. Huset skal nå rives, har lokale myndigheter besluttet. Foto: Scanpix/AP.

Bygget der østerrikske Josef Fritzl fengslet og misbrukte sin datter og sine barn med henne vil bli revet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fritzl (75) soner en livstidsdom for sine handlinger. Han holdt datteren fengslet i kjelleren i 24 år, og fikk syv barn med henne.

Ordfører i Amsetten, Herbert Katzengruber, sier lokale myndigheter har besluttet at bygget skal jevnes med jorden. Den er fremdeles uklart når rivingen skal finne sted, melder The Guardian.

En lokal dommer anbefalte riving i fjor, og sier nygget, som nå står tomt, neppe vil finne en kjøper på grunn av dets historie. De siste beboerne forsvant kort tid etter at Fritzls forbrytelser ble oppdaget.

Fritzl ble dømt til livstid i fengsel i mars 2009, etter at en jury fant ham skyldig i drapet på et av sine barn ved forsømmelse.

Han ble også funnet skyldig i voldtekt, incest, tvang, frihetsberøvelse og slaveri av datteren Elisabeth, som nå er i 40-årene.

Personvernpolicy