Åtte drept i mafialignende oppgjør i Nord-Kaukasus

Russisk politi utenfor bolighuset i byen Stavropol hvor åtte personer ble funnet drept fredag. Foto: Reuters / Scanpix.
Russisk politi utenfor bolighuset i byen Stavropol hvor åtte personer ble funnet drept fredag. Foto: Reuters / Scanpix.

Åtte personer er funnet skutt og drept i en garasje i den russiske byen Stavropol i Nord-Kaukasus. Politiet etterforsker drapene som et oppgjør mellom to kriminelle gjenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de drepte skal ha vært en forretningsmann i den russiske underverdenen. De andre skal ha være slektninger av mannen, samt ansatte i virksomheten hans.

To barn, en 15 dager gammel baby og en åtteåring, ble funnet i live på åstedet.

Lokale politikilder har oppgitt at ett av ofrene er en av de fremste sjefene i den russiske underverdenen, kjent under navnet Khan.

– Det er det andre drapsforsøket mot ham. Han døde sammen med sin elskerinne, barn og folk fra sirkelen sin, sier en politikilde til nyhetsbyrået RIA-Novosti.

Drapene synes å være knyttet til en konflikt om hvem som skal ha kontroll over byens nattklubb- og prostitusjonsstrøk, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Nord-Kaukasus er en region preget av mye organisert kriminalitet, der ulike gjenger og klaner konkurrerer om innflytelse over forretningsliv og inntektskilder.

I slutten av forrige år skjedde et lignende massedrap i naboregionen Krasnodar, der en gjeng brøt seg inn i et landsbyhus.

Ti personer ble knivdrept og to kvalt i et blodbad som varte i halvannen time.

Byen Stavropol ligger helt nord i Kaukasus, ikke langt fra byen Sochi ved Svartehavet, der Russland i 2014 skal arrangere vinter-OL.

Personvernpolicy