Tredje seier på rad

Tredje seier på rad
Tredje seier på rad
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tora Berger gikk inn til sin tredje verdenscupseier på rad da hun vant kvinnenes skiskyttersprint i Anterselva fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sesongstarten stjal Tarjei Bø og gutta all oppmerksomhet. Nå er det Tora Berger og skiskytterjentene som soler seg i rampelyset.

Tarjei Bø tok sin første verdenscupseier i Hochfilzen og fulgte opp umiddelbart. Men etter fredagens triumf i sprinten i Anterselva, er Tora Berger oppe i like mange seirer denne sesongen.

De to har bidratt med fire seirer hver, i en sesong der Norge står med 14 seirer på 26 forsøk. Det lukter det sterkt av. Berger har i tillegg vunnet tre verdenscuprenn på rad.

– Det er kjempeartig det. Det fungerte veldig bra i sporet i dag. Jeg var litt urolig på stående, var ikke 100 prosent gjennomførte skudd der. Men man skal ha litt flaks også, sa Berger til NRK etter karrierens tiende verdenscuptriumf.

Fullt hus

Hun gikk nok en gang godt i sporet, og med ti fulltreffere av like mange forsøk, var det heller ikke mye å si på skytingen. Det selv om hun hadde litt flaks som senket alle på stående.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gått andre veien mange ganger også, minnet hun imidlertid om.

Da hun gikk ut med ledelse etter siste skyting var seieren mer eller mindre klar. Sisterunden var igjen kruttsterk, og totalt endte hun med fjerde beste langrennstid.

Forrige helg ble det dobbeltseier i Ruhpoldning. Da vant hun både sprinten og jaktstarten.

– Det har vært noen rolige dager etter dobbeltseieren sist helg. Nå får jeg prøve å holde formen ut sesongen, sa Berger.

Mangler VM-gullet

I fjor skrev hun seg inn i norsk idrettshistorie da hun vant normaldistansen i Whistler. Det var Norges gullmedalje nummer 100 i vinter-OL.

Men VM-gullet mangler. I verdensmesterskapene er det blitt mye stang ut. Men OL-gullet fra i fjor kan få selskap i medaljeskapet dersom hun fortsette den gode formen.

I tillegg til OL-gullet fra 20-kilometeren i Whistler, har hun VM-sølv i fellesstart og bronse fra normaldistansen i 2009.

Planen i VM-sesongen var å gå godt før jul. Oppturen lot vente på seg, men kom for fullt i januar. Så spørs det om det holder helt til VM i russiske Khanty-Mansijsk i mars.