Bare Egil trekker seg fra Spelemann

Egil Hegeberg trekker seg fra Spelemann for å få mer PR. Foto: Scanpix
Egil Hegeberg trekker seg fra Spelemann for å få mer PR. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ikke være i samme kategori som «kvinnfolk».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg, Egil Hegerberg (40 år) fra bandet Bare Egil Band, ønsker med dette å bekjentgjøre at jeg trekker meg fra nominasjonen til årets tekstforfatter i Spellemannprisen i og med at jeg er nominert sammen med en rekke kvinnfolk, skriver artisten på sin egen blogg.

Kunngjøringen kommer etter at Susanne Sundfør i går trakk tilbake sin egen nominasjon til Spelemannprisen for «Årets kvinnelige artist» fordi hun ikke liker betegnelsen «kvinnelig artist».

Les også: Susanne Sundfør trekker seg fra Spellemann-nominasjon

- Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere. Noen av dem behersker sogar britisk! De har også visse fysiske fortrinn, skriver Hegeberg på bloggen sin.

PR-stunt

Han forteller at han har tatt avgjørelsen etter en kynisk avveining om hvordan han kunne få mest mulig PR. Hegeberg håper at han kan melde nominasjonen sin på igjen, dersom PR-stuntet ikke gir ham ønsket oppmerksomhet.

- Det er helt fritt å melde seg på og helt fritt å melde seg av, så det tar vi til etterretning, sier styreleder i Spelemann AS Marte Thorsby, til VG.

Les flere nyheter på ABC Nyheter