Sektpar skutt etter politijakt

Ektepar etterlyst for politidrap funnet døde etter en massiv politijakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ukes lang politijakt på franske Philippe Meniere (60) og hans kone Agnes Jardel (55) tok brått slutt på torsdag. Sørafrikansk politi sier ekteparet ble funnet døde etter en skuddveksling med politiet på en gård, melder Reuters.

Det franske ekteparet satte i stand en massiv politijakt forrige fredag da de angivelig skjøt to politimenn. Politiet var tilkalt for å kaste ut paret fra en gård i Sutherland, men ble beskutt da de prøvde å pågripe franskmennene. En politimann ble drept, mens en annen ble skadet.

Politiet i Sutherland satte inn store styrker for å spore ned paret, og torsdag kom det melding om at de befant seg på en annen gård i området. Der hadde paret forskanset seg i huset med flere våpen, og da politiet gikk til aksjon oppstod det en skuddveksling som endte med at det franske paret døde.

Politiet sier de fant skytevåpen, inkludert rifler og pistoler ved paret.

Konflikten startet i forrige uke da politiet ble tilkalt for å kaste ut det franske paret, som skal være medlemmer av den amerikanske sekten Ramtha's School of Enlightenment. Eieren av gården hadde forgjeves forsøkt å få paret til å flytte ut etter at han fant flere uregistrerte våpen på eiendommen. Fire politimenn kom til stedet med ransakingsordre, men ble da angivelig beskutt av ekteparet, ifølge MSN.

Det er foreløpig uklart om ekteparet ble skutt av politiet eller tok sitt eget liv torsdag.


View Larger Map

Personvernpolicy