Obama bak kulissene

I boka «O: A presidental Campaign» mister Obama besinnelsen når et tv-kamera tar ham på fersken i å sjekke ut de fyldige formene til en annen dame enn hans kone. (Foto: Scanpix)
I boka «O: A presidental Campaign» mister Obama besinnelsen når et tv-kamera tar ham på fersken i å sjekke ut de fyldige formene til en annen dame enn hans kone. (Foto: Scanpix)

Boka «O» skildrer Obama vi aldri har sett før, men forfatteren vil ikke røpe sin identitiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mulig at forfatteren «Anonym» bak norske satirebøker som «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater», har tatt en tur over dammen for å gjøre karriere i USA. Sannsynlig er det vel likevel ikke.

En ny «Anonym», eller «Anonymous», som han kaller seg der borte, har i allefall dukket opp i USA.

Han eller hun gir i disse dager ut boka «O: A Presidental Novel», en roman som skildrer livet bak kulissene under Barack Obamas kampanje for å bli gjenvalgt som president i 2012.

Hvem er Anonymous?

Nå har det utviklet seg nærmest en gjettelek i politiske sirkler og amerikansk presse for å finne ut hvem denne «Anonymous» er.

Forlaget «Simon & Schuster» vil ikke fortelle mer om forfatteren enn at hun eller han «har vært i rommet sammen med Barack Obama, og kjenner den politiske verdenen godt».

Det gjør det kanskje ikke så mye lettere å finne forfatteren. Som New York Magazine skriver: «Obama har vært i mange rom med mange mennesker».

Forlaget har også kontakte enkelte personer som kan mistenkes for å stå bak pseudonymet Anonymous, og bedt de om å ikke bekrefte eller avkrefte om det er dem.

Personer som mistenkes å kunne stå bak boka er blant annet Mark Salter, Robert Gibbs, Rahm Emanuel, Stephen Colbert og Barack Obama selv (!).

Sjekker ut ei dame

Selve boken har fått heller lunkne kritikker etter at et utvalg journalister har fått den tilsendt på forhånd. Enkelte er skuffet over at det er lite saftige detaljer om Obama å finne.

Ifølge The Guardian er det mest sjokkerende Obama finner på i boken, å banne når et tv-kamera filmer mens han beundrer ei formfull dame.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy