Fra 19 til 28 millioner passasjerer på Gardermoen

Terminalen vil fortsatt fremstå som ett bygg ved at den nye delen blir en integrert del av eksisterende terminal og får samme karakteristiske takform og volum. Illustrasjon: Team_T AS.
Terminalen vil fortsatt fremstå som ett bygg ved at den nye delen blir en integrert del av eksisterende terminal og får samme karakteristiske takform og volum. Illustrasjon: Team_T AS.

Konsernstyret i Avinor vedtok onsdag at Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) skal øke sin kapasitet fra dagens 19 millioner passasjerer til 28 millioner i 2017 og 35 millioner mot slutten av 2020-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første del av prosjektet som skal stå ferdig i 2017, vil koste 12,5 milliarder kroner.

Siden åpningen i 1998 har OSL hatt en langt sterkere utvikling enn det opprinnelig ble prosjektert for.

Da flyttingen fra Fornebu til Gardermoen ble gjennomført på 1990-tallet, var det ikke tatt høyde for en årlig passasjermengde på 19 millioner.

Den nye utvidede terminalen som skal tas i bruk i 2017, har allerede fått konsesjon, men den siste utbyggingen til 35 millioner passasjerer er avhengig av regjeringens godkjenning.

Det nye tilbygget med avgangs- og ankomsthall blir på 52 000 m². Passasjerenes innsjekkingsområde får til sammen 34 nye innsjekkingsskranker. Dagens jernbanestasjon blir liggende sentralt i anlegget, mellom ny og eksisterende ankomst- og avgangshall, slik at gangavstanden for togpassasjerene blir kort, som i dag, heter det i pressemeldingen fra OSL.

Den nye piren får nye flyoppstillingsplasser for innland og utland.

Piren blir liggende på nordsiden av dagens ankomst- og avgangshall og får et areal på 63 000 m². Målt i kvadratmeter tilsvarer utbyggingen mer enn ”to Operahus”.

Luftfarten er i en betydelig utvikling og trafikken vokser sterkt. Utbyggingen legger derfor til rette for ytterligere utvidelse av OSLs Terminal i framtiden.

Gardermoen bygges ut og får en ny pir med plass til flere fly. Terminalen får også ny avgangs- og ankomsthall og nytt bagasjeanlegg. Illustrasjon: Team_T AS.Gardermoen bygges ut og får en ny pir med plass til flere fly. Terminalen får også ny avgangs- og ankomsthall og nytt bagasjeanlegg. Illustrasjon: Team_T AS.

Personvernpolicy