To menn siktet for overgrep mot seks barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn i 60-årene fra Troms er siktet for gjentatte seksuelle overgrep mot jenter i egen familie. Den yngste skal ha vært i seks–sjuårsalderen da overgrepene skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kripos ble straks koblet inn da Troms politidistrikt i fjor høst åpnet en omfattende etterforskning av saken som har forankring i to kommuner i Troms, skriver Nordlys.

– Det startet som en sak, men har blitt til flere saker. Det er til sammen seks fornærmede i saken, alle kvinner. Overgrepene skal ha skjedd fra jentene var i seks–sjuårsalderen og opp til 15–16-årsalderen, opplyser politiadvokat Morten Hermansen i Troms politidistrikt.

De to mistenkte er begge siktet for seksuell omgang med barn under 14 år.

Alle overgrepene skal ha skjedd i private hjem. Flere av sakene ligger mange år tilbake i tid.

– Enkelte overgrep skal ha skjedd forholdsvis nylig, men vi etterforsker også en rekke handlinger som går så langt som 30 år tilbake i tid, sier Hermansen til Nordlys.

De siktede skal utelukkende ha forgrepet seg på slektninger.

– De to siktende kjenner hverandre, men vi har ikke grunnlag for å si at de har operert i fellesskap, sier politiadvokaten.

Ingen av mennene er varetektsfengslet. Etterforskningen av saken vil trolig være avsluttet i løpet av en måneds tid, opplyser politiet. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter