Kraftig jordskjelv i Pakistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et jordskjelv som målte 7,2 på Richters skala rammet de sørvestre delene av Pakistan onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jordskjelvet rammet omkring klokken 01.23 lokal tid (21.23 norsk tid), melder AFP. Episentret lå 55 kilometer vest for byen Dalbandin, i et ørkenområde på grensen til Iran og Afghanistan.


Skjelvet målte 7,2 på Richters skala, ifølge CNN. Det skal ha vært på mellom 17-84 kilometers dybde.

Episentret ligger omkring 300 kilometer øst for den iranske byen Zahedan, melder US Geological Survey. Den pakistanske delen av Kashmir, nordøst i landet, ble rammet av et større jordskjelv i oktober 2005. Jordskjelvet målte 7,6 på Richters skala og tok livet av 73.000 mennesker.

Området som nå er rammet er tynt befolket og ligger i et seismisk aktivt område. Den historiske byen Bam i Iran, vest for det ferskeste episentret, ble ødelagt av et jordskjelv i 2003.

Den Pakistanske provinsen Baluchistan er hjemsøkt av militant aktivitet, og deler en lang, porøs grense med konfliktområder sør i Afghanistan. Det var ikke umiddelbart klart hva slags skader jordskjelvet har medført, men ifølge lokale medier ble skjelvet følt også i naboprovinsene, melder BBC News.

Pakistan strever fortsatt med etterspillet av oversvømmelsene under regntiden i 2010, samt kamper med militante Talibanaktivister i flere stammeområder.


View Larger Map