56 jenter savnet etter chatting

Artikkelen fortsetter under annonsen

56 unge thailandske jenter forsvant i fjor etter å ha chattet med fremmede på nettet. Det er det høyeste antallet på 11 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er noen av de dystre faktaene i den årlige rapporten fra Paveena Hongsakul Foundation i Thailand. Stiftelsen, som bærer navnet til en kvinneaktivist, arbeider for barns og kvinners rettigheter.

Stiftelsen mottok i fjor 7 855 klagesaker. 635 av dem var voldtekter og overgrep mot kvinner. Det eldste offeret var 60 år gammel. De fleste voldtektene og overgrepene ble begått av menn i nære omgivelser.

Prostitusjon

172 kvinner rapporterte at de var blitt tvunget til prostitusjon. Det er det høyeste antallet på 11 år.

Ifølge avisen The Nation er det meldt 558 tilfeller av fysiske overgrep til stiftelsen, inkludert drap og syreangrep. Det yngste offeret var bare tre dager gammelt – den eldste kvinnen var 76 år.

Paveena Hongsakul Foundation mottok i fjor 269 meldinger om savnede kvinner og barn i Thailand. Den yngste var 14 måneder, den eldste 68. Av disse var 56 involvert i nettprat med fremmede. Av disse var den yngste 13 år, den eldste 29.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lærer-voldtekt

Som et eksempel på forholdene for kvinner i Thailand, forteller stiftelsen om to kvinner som beskyldte en lærer for å ha voldtatt døtrene dere over en periode på syv år, helt fra de var i barnehagen.

Da kvinnene anmeldte forholdet, ble læreren bare overført til en annen skole i samme distrikt.

Forsideillustrasjon: Colourbox.com.