Regjeringstopper diskuterte Amelie-løsning

Jens Stoltenberg, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen skal ha diskutert Maria Amelie-saken mandag kveld. Foto: Scanpix
Jens Stoltenberg, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen skal ha diskutert Maria Amelie-saken mandag kveld. Foto: Scanpix

De tre rødgrønne partilederne Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete diskuterte mandag kveld alle muligheter for å hindre at Maria Amelie må forlate Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter kilder med nær kjennskap til prosessen innad i regjeringen til VG Nett.

Det såkalte Underutvalget, der de tre partilederne sitter, er arenaen regjeringspartnerne har for å komme til løsninger på spesielt betente politiske spørsmål.

I motsetning til andre møter i regjeringen er det bare partilederne og deres nærmeste rådgivere som får innpass her. Flere ganger deltar kun Stoltenberg, Navarsete og Halvorsen på møtene.

Ingen vil kommentere hva som ble sagt på møtet mandag kveld.

Ifølge kildene jaktes det på en løsning som inkluderer en søknad om arbeidstillatelse for Maria Amelie. Stridsspørsmålet er om forfatteren må forlate Norge for å søke om det eller ikke.

Spesielt for Arbeiderpartiet og Senterpartiet har det vært viktig at en eventuell løsning skal være generell, slik at den vil gjelde alle som er i samme situasjon som den 25 år gamle kvinnen.

Borgarting lagmannsrett åpnet i ettermiddagfor at Maria Amelie kunne løslates mot meldeplikt. Maria Amelies advokat Brynjulf Risnes betegnet det som positivt.

– Dette var ikke uventet da vi har vært sterkt uenig i at det var noen unndragelsesfare, sa advokaten hennes.

Politiets utlendingsenhet anket løslatelsen av Maria Amelie til Høyesterett.

(NTB)

Personvernpolicy