Avlivet 14 løver

En ung løve gjesper i sollyset ved dyrehagen i Zürich i Sveits. Illustrasjonsfoto: Scanpix/EPA.
En ung løve gjesper i sollyset ved dyrehagen i Zürich i Sveits. Illustrasjonsfoto: Scanpix/EPA.

Iranske myndigheter avlivet 14 løver ved dyrehagen i Teheran etter at de ble smittet av en bakteriesykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykdommen kunne ha rammet besøkende, melder en lokal avis mandag ifølge Washington Post.


Den statlige dagsavisen Jam-e Jam melder at løvene lider av snive, en bakteriesykdom som rammer hester, esler, muldyr og andre husdyr. Den kan spre seg fra smittede dyr til mennesker. Avisen skrev ikke når dyrene ble avlivet.

Veterinæren Houman Moloukpour sier til lokale medier at løvene trolig ble smittet på grunn av vanskjøtsel ved dyrehagen.

Les også: Mann drept av løve

Tre løver har dødd i dyrehagen i løpet av de to siste månedene etter å ha blitt smittet av snive. Sykdommen kan ikke bli behandlet når den rammer husdyr, men villdyr kan bli friske. Det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars melder at sykdommen også kan spres av hjemløse katter som besøker dyrehagen.

Løvene døde to uker etter at en sibirsk tiger døde ved dyrehagen. Tigeren hadde spist smittet kjøtt, men kan også ha vært rammet av snive. Sykdommen kan føre til dødsfall hos dyr og mennesker på få dager eller uker, men bakterien ødelegges i seg selv lett med sollys, varme og vanlige vaskemidler.

Snive er sjelden i Vesten, men fremdeles endemisk i deler av Afrika, Asia, Midt-Østen og Sør-Amerika.

Les også: Her angriper løvene

Personvernpolicy