- Første kyss bedre enn sex

Det første kysset oppleves som bedre enn samleie, hevder britisk forsker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Det første kysset oppleves som bedre enn samleie, hevder britisk forsker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

De fleste husker mer fra sitt første kyss enn fra sitt første samleie, mener engelsk forsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten det skjedde bak sykkelskuret eller på skoledisco'en - det første romantiske kysset er trolig etset inn i hukommelsen din for alltid.

De fleste av oss kan huske 90 prosent av detaljene i opplevelsen av det første kysset. Det er for mange et minne som er mer levende enn det å miste jomfrudommen, mener forskere.

Kyssingens kunst er så kompleks at forskeren Sheril Kirshenbaum har skrevet bok om det. Som et ledd i forskningen har hun utført et eksperiment hvor hun har målt de elektroniske strømmene i hjerne på menn og kvinner for å kartlegge reaksjonen når de har fått se bilder av mennesker som kysser, skriver Mail Online.

Les også: Musikkens kjemi

Kvinner setter mer pris på kysset enn menn, selv om de til syvende og sist blir mindre tilfredsstilt av «aktiviteten» enn de håpet.

I boken The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us hevder Kirshenbaum at menn ser på kyssingen som «et mål for å nå noe annet - en mulighet til å bytte andre kroppsvæsker senere».

Kvinner forsøker derimot å tolke forholdet inn i opplevelsen av ett enkelt kyss. Og det fører ofte til kommunikasjonstrøbbel, mener Kirshenbaum.

Hun har også funnet ut at menn er mer aggressive kyssere fordi de forsøker å overføre en «testosteronbombe» til partneren. Men testosteronet som overføres ved mindre, men oftere kyss, holder seg i kroppen lenger.

Les også: 2,5 sekunders orgasmelykke

- Det kan få kvinnen til å bli forelsket raskere, mener hun, og konstaterer:

-Unge kvinner blir mindre fornøyd av kysset enn de håpet, men mange menn leger ikke merke til det.

Forfatteren, som er forsker ved University of Texas, har også sporet kyssets historie - fra India for 3 500 år siden. Hun viser også til en amerikansk studie fra USA på 50-tallet som konkluderte med at det ble overført 278 forkjellige bakteriestammer i et kyss. Heldigvis er over 95 prosent av dem ufarlige.

Les også: Sex fra en grå sone


Personvernpolicy