United berget poeng igjen

Tottenham hadde Manchester United på gyngende grunn i søndagens storoppgjør på White Hart Lane, men maktet ikke å score på det kompakte gjesteforsvaret.

Søndagens kamp mellom Tottenham og Manchester United endte uavgjort. Foto: Gerry Penny (EPA)
Søndagens kamp mellom Tottenham og Manchester United endte uavgjort. Foto: Gerry Penny (EPA)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 0–0 står Manchester United fortsatt uten et eneste tap så langt i Premier League etter 21 spilte kamper. Ett poeng tok også Alex Fergusons menn opp igjen på tetplassen på tabellen. Den tilhørte byrival Manchester City over natta.

Tottenham, som har spilt én kamp mer enn United, forblir sju poeng bak søndagens motstander og ligger som nummer fem.

Spurs startet friskt på eget gress, og spesielt bortelagets høyreback Rafael da Silva fikk kjørt seg mot vertenes glimrende kantspiller Gareth Bale.

Brasilianeren ble kjørt rundt med gjentatte ganger i løpet av den første omgangen, da Tottenham flere ganger kunne tatt ledelsen før pausen.

Men verken Peter Crouch eller Rafael van der Vaart maktet å sette ballen mellom stengene fra gode posisjoner.

Wayne Rooney hadde en fin mulighet uten å overliste Spurs-keeper Heurelho Gomes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omdiskutert utvisning

De store sjansene uteble lenge i annenomgangen, men Tottenham fikk et solid overtak etter at Rafael pådro seg sitt gult kort nummer to med 17 minutter igjen å spille. Backens kort fra førsteomgangen var soleklart. 20-åringens andre gule var av det mer uheldige slaget.

Rafael snublet utilsiktet i beina på ballfører Benoît Assou-Ekotto, men fratok samtidig vertene en god overgangsmulighet.

Dommer Mike Dean var ikke nådig og viste ut Rafael, til store protester fra både høyrebacken og Wayne Rooney. Sistnevnte kjeftet også på seg gult i etterkant av situasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

United-manager Alex Ferguson ville ikke kommentere utvisningen etter kampen, men lot det skinne igjennom at han var misfornøyd med dommer Deans avgjørelse.

– Heldigvis ble det ikke avgjørende. Det var en tøff kamp. Jeg synes vi slurvet litt for mye med ballen, spesielt rett før pausen. Forsvarsspillerne våre spilte meget godt. Uavgjort var et greit resultat, sa Ferguson til Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overtak

Spurs hadde ballen mye det siste kvarteret, men United forsvarte seg heroisk og fikk gang på gang avverget da hjemmelaget nærmet seg Edwin van der Sars mål.

Rafael van der Vaart fikk likevel en eventyrlig mulighet etter sin egen korte cornervariant ti minutter før slutt.

Javier Hernández la klønete ballen til rette for at nederlenderen kunne skyte like innenfor hjørnet av 16-meteren. Tottenhams stjernespiller skrudde imidlertid ballen hårfint over det lengste krysset.

– Det var litt skuffende at vi ikke klarte å avgjøre det, spesielt med tanke på at vi spilte mot ti spillere på slutten. Men det er et godt tegn at vi ikke er fornøyde med uavgjort mot et så godt lag, oppsummerte Tottenhams bestemann, Luka Modric overfor Sky Sports. (©NTB)