Væpnet politiaksjon i Stokke

Politiet i Vestfold leter søndag kveld etter en 21 år gammel mann som har truet med å hente våpen for å skyte samboeren. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Politiet i Vestfold leter søndag kveld etter en 21 år gammel mann som har truet med å hente våpen for å skyte samboeren. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Bevæpnet politi leter nå etter mannen i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter på en person i Stokke i Vestfold som truer med å skyte en annen.

- I forbindelse med en trusselsituasjon i Stokke er det igangsatt en bevæpnet aksjon for å lokalisere en person som er trusselutøver. Personen har gitt uttrykk for at han vil hente et våpen og skyte en person, skriver Vestfold politidistrikt i sin medielogg søndag ettermiddag.

Personen politiet har jakter på i hele kveld er en 21 år gammel mann som har truet sin samboer. Hendelsen har funnet sted i Stokke sentrum.

Aksjonen foregår på den måten at politiet oppsøker adresser der det kan tenkes at mannen oppholder seg.

Ingen personer er meldt skadet. Den mistenkte mannen kjørte fra stedet i en grå Audi A4.

Ikke farlig for andre

Mannen anses ikke for farlig overfor andre personer enn de som allerede er implisert, melder politiet på stedet.

Kort tid før aksjonen observerte vitner en bil med en skrikende mann på panseret.

- Vi hørte skriket hans lenge før de kjørte forbi, så vi gikk til stuevinduet for å se hva som skjedde. Da kom det en bil i full fart med en mann på panseret. Han skrek og ropte, forteller et øyenvitne til VG Nett.

Kort tid etter at bilen suste forbi, kom flere politipatruljer til stedet.

- Det er minst fire bevæpnede politimenn, de har både skjold og våpen. I tillegg er det flere sivile politimenn, forteller øyenvitnet til avisen.

Ikke registrert i våpenregisteret

Mannen er ikke registrert med våpen, men politiet tør ikke utelukke at han er bevæpnet.

- Det må vi forsøke å finne ut gjennom etterretning og informasjon fra personer som står ham nær. Vi er i en lokaliseringsfase. Vi ønsker heller at han skal komme til oss enn omvendt, sier operasjonsleder Johannes Nysæter til Dagbladet.

Politiet bekrefter at mannen som skal ha kommet med trusler på et tidspunkt skal ha befunnet seg på et bilpanser, men kan ikke si sikkert hva som har skjedd foreløpig.

Mannen skal ha gitt uttrykk for at han ikke ville slippe samboeren av gårde og lagt seg på panseret.

Politiet bekrefter at det har vært en hendelse der den kvinnelige part kjørte bil og den mistenkte lå på panseret på bilen.

Politiet har gjennomført søk i parets leilighet, primært for å avdekke om personen var på stedet, men også for å lete etter det angitte våpenet. Klokken 20.45 søndag kveld er fremdeles ingen pågrepet i saken.

Vestfold politidistrikt fikk melding om hendelsen i Stokke, som ligger mellom Tønsberg og Sandefjord, klokken 16.25.

ABC Nyheter kommer tilbake med mer.

Les flere nyheter her


Vis større kart

Personvernpolicy