– Kona gir Sandefjord-siktet alibi

Politiet foretar lørdag ettermiddag undersøkelser på adressen der en 63 år gammel mann fredag kveld ble pågrepet, mistenkt for å ha skutt tre personer i Badeparken i Sandefjord tidligere på dagen. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Politiet foretar lørdag ettermiddag undersøkelser på adressen der en 63 år gammel mann fredag kveld ble pågrepet, mistenkt for å ha skutt tre personer i Badeparken i Sandefjord tidligere på dagen. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Mannen som er siktet for drapsforsøk i Badeparken i Sandefjord, fremstilles for varetektsfengsling mandag. Forsvareren sier at 63-åringens kone gir ham alibi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kommer til å be om fire ukers varetektsfengsling, sier politiadvokat Bente Selstad Hansen i Vestfold politidistrikt til NRK.

63-åringen ble pågrepet og avhørt fredag kveld. Han nekter fortsatt for å ha noe med skytingen å gjøre.Hans forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, sier at mannens kone vil gi sin mann alibi.

– Kona sier at hun oppholdt seg i leiligheten sammen med sin mann under skytingen. Hun var våken og benekter at mannen kan ha vært i parken da det skjedde, sier Breistøl til NTB.

Han sier at kona har forklart dette i avhør med politiet, men at han ikke kom i kontakt med henne før søndag fordi politiet har stengt av telefonen hennes.

Les også: Siktet 63-åring avhøres lørdag

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han opptrer veldig rolig, og skjønner at politiet trenger tid for å etterforske denne saken. I går kveld ga han politiet flere opplysninger som han skjønner de trenger tid til å undersøke, sa Breistøl til Dagbladet lørdag

Livstruende

Tilstanden til de tre sårede var søndag ettermiddag uforandret. En 49-årig kvinne er fortsatt livstruende skadd etter å ha blitt skutt i hodet og brystet. Hun holdes i kunstig koma.

Politiet ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen før fengslingsmøtet. Forsvareren vurderer nå å stevne kona som vitne i tingretten mandag.

Han beskriver 63-åringen som en mann som aldri har vært i bråk med noen i rusmiljøet, men snarere uttrykt sympati for personer i en slik situasjon.

– Det er også forhold i min klients helsemessige situasjon som gjør at jeg er overrasket over hva politiet mener han har gjort og foretatt seg den dagen, sier advokaten.

– Skal jeg dø nå?

Den skadde 49-åringens ektemann behandles på sykehuset i Tønsberg for skuddskader i brystet. Han sier til Sandefjords Blad at han ikke kom gjennom til 113-sentralen og måtte rope etter hjelp etter å ha blitt skutt.

– Følelsen av å bli skutt – det er rart. Det første jeg tenkte var: «Skal jeg dø nå?» Men etter et halvt minutt tok jeg meg sammen. Jeg krabbet bort til de andre og så først kona mi ligge på bakken, full av blod. Jeg tok tak i hånden hennes og gjentok: «Pust, pust, pust». Hun klemte hånden min forsiktig tilbake. Da skjønte jeg at hun forsto hva jeg sa, sier mannen til avisen.

47-åringen sier at han og kona begynte med metadonbehandling i 1999 og ikke har vært en del av narkotikamiljøet i byen siden den gang. Nå holder de seg kun til det mildere preparatet Subutex.

Den tredje sårede, en 44 år gammel mann, har kritiske skader i ryggen, men er utenfor livsfare.

Les også: Ektepar kritisk skadd etter skyteepisode i Sandefjord

– Har ingen pistol

63-åringen har vært medlem av en miniatyrskytterklubb siden han var 18 år. I denne sporten brukes det finkalibret gevær, mens vitner ifølge VG har beskrevet gjerningsmannens våpen som en pistol.

– Han er ikke medlem i noen pistolklubb og disponerer ikke noen pistol, sier advokat Breistøl til NTB.

Politiet fortsatte etterforskningen med både vitneavhør og tekniske undersøkelser søndag, med bistand fra Kripos. 63-åringen skal trolig ikke avhøres på nytt før fengslingsmøtet mandag.(©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy