England- og Bolton-legende død

Den tidligere Bolton- og England-stjernen Nat Lofthouse sovnet stille inn lørdag. Han ble 85 år gammel. Her løfter han FC-cuptrofeet for Bolton i 198 etter seier over Manchester United på Wembley. (Foto: AP Photo/PA)

Den tidligere Bolton- og England-stjernen Nat Lofthouse sovnet stille inn lørdag. Han ble 85 år gammel.

Lofthouse spilte 33 ganger for England. Spissen scoret hele 30 landslagsmål. I hele karrieren var Lofthouse tro mot sitt Bolton. Det resulterte i over 500 ligakamper og 255 ligamål mellom 1946 og 1960. 30 cupmål ble det også.

I 1953 ble han av engelske fotballjournalister kåret til den beste i ligaen.

«På vegne av alle i Bolton Wanderers Football Club vil jeg komme med en kondolanse til Nats familie, som vi tenker på i en slik stund som dette», sa Bolton-formann Phil Gartside til www.bwfc.co.uk.

Etter at spillerkarrieren var over hadde Lofthouse ulike roller i klubben, både som trener, speider og vikarmanager. Han var også klubbpresident fram til sin bortgang.

«Nat er uten tvil en Bolton-legende. Han var en enklubbsspiller og vår klubb betydde like mye for ham som han gjorde for oss. Vi vil savne ham, men vil aldri glemme de store øyeblikkene han ga Bolton Wanderers», het det videre på Boltons nettsted.

Lofthouse scoret begge målene da Bolton slo Manchester United 2-0 i FA-cupfinalen i 1958. Allerede etter tre minutter scoret kapteinen 1-0. Tidlig i 2. omgang økte han ledelsen mot et United-lag preget av flyulykken i München noen måneder tidligere.

Fem år tidligere scoret Lofthouse etter to minutter i FA-cupfinalen mot Blackpool, men Stan Mortensen (3) og et overtidsmål fra Bill Perry sørget for 4-3 til Blackpool.