Press i Ap for å nedlegge helseforetakene

Presset øker i Ap og Anne-Grete Strøm Erichsen for å nedlegge de fire regionale helseforetakene etter at partiet har tapt 150.000 velgere de siste månedene.
Presset øker i Ap og Anne-Grete Strøm Erichsen for å nedlegge de fire regionale helseforetakene etter at partiet har tapt 150.000 velgere de siste månedene.

Presset øker i Ap for å nedlegge de fire regionale helseforetakene etter at partiet har tapt 150.000 velgere de siste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den store strømmen av velgere bort fra partiet skyldes ifølge interne kilder som VG viser til, i stor grad sykehusbråket. Flere Ap-topper tror ikke helseforetakene overlever landsmøtet til våren.

Allerede har Buskerud Ap lagt fram et forslag om å nedlegge de fire helseforetakene Helse Sør-Øst, Vest, Midt-Norge og Nord.

– Foretakene framstår som et byråkratiserende mellomledd i helsepolitikken, hvor alt tar lang tid og faglige hensyn får større vekt enn de politiske. Vi ønsker å tydeliggjøre det politiske ansvaret for avgjørelsene, sier Lise Christoffersen, nestleder i Buskerud Ap.

Les også: Strøm-Erichsen møtt med sinte fakler i Molde

Også i Oslo er det sans for forslaget. Jan Bøhler, Oslo Aps leder, sier at de har foreslått en bred kommisjon som kan legge grunnen for et bredt forlik om organiseringen.

Ap står nå alene om å forsvare dagens sykehusmodell med statseide regionale og lokale helseforetak. Verken Sp eller SV vil ikke stå bak denne styringsmodellen etter 2013.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier imidlertid at det ikke er grunn til å forkaste foretaksmodellen, som har ført til at flere pasienter har fått behandling, og at økonomien er kommet under kontroll. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy