Nile Rodgers alvorlig syk

Nile Rodgers (til venstre) sammen med grunnelggeren av Atlantic Records, Ahmet Ertegun, jammet sammen på scenen under jazzfestivalen i Montreux i 2006. Foto: Martial Trezzini (AP Photo/Keystone)
Nile Rodgers (til venstre) sammen med grunnelggeren av Atlantic Records, Ahmet Ertegun, jammet sammen på scenen under jazzfestivalen i Montreux i 2006. Foto: Martial Trezzini (AP Photo/Keystone)

Stjerneprodusenten kjemper mot aggressiv kreftsykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den anerkjente superprodusenten og tidligere Chic-gitaristen Nile Rodgers (58) oppdaterer fansen om hans stadig forverrede tilstand på bloggen Nilerodgers.com.

Der skriver han blant annet at han har gjennomgått en operasjon i forsøket med å fjerne en hissig kreftsvulst.

«27. oktober i fjor fikk jeg vite at jeg har en aggressiv kreftsykdom. I løpet av et øyeblikk ble mitt univers av gladmusikk amputert. Etter å ha konsultert med flere leger, bestemte jeg meg for å gjennomføre en radikal kirurgisk behandlingsform i et forsøk på å få fjernet kreften i sin helhet», skriver Rodgers på bloggen.

Nile Rodgers avslører hvordan han har hatt det gjennom de siste månedene, og betegner det som den mest skremmende perioden av sitt liv. Til tross for sykdommen har han holdt motet oppe ved å gå daglige turer.

Tilstanden skal ha forverret seg den siste tiden, og 58-åringen forsøker å forklare for fansen hvorfor han ikke har oppdatert meldingene like hyppig som ønskelig.

«Jeg er nettopp utskrevet fra sykehuset og vil gjerne forklare om min siste forsvinning til alle dere som jeg vil dele min verdsettelse av livet, musikken og menneskene med», skriver han videre.

Nile Rodgers ble verdenskjent med funk- og diskobandet Chic på slutten av 1970-tallet, men er minst like kjent som en anerkjent og ettertraktet produsent for en rekke artister. Blant artistene han har produsert plater for finner vi Diana Ross, Debbie Harry, David Bowie, INXS, Madonna, Duran Duran, Mick Jagger, Grace Jones, Al Jarreau, Depeche Mode og The B-52’s.

Se Nile Rodgers sammen med resten av Chic i gruppens hitlåt «Le Freak» fra 1978 nederst i artikkelen.

Les mer om musikk her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy