- Vi skal piske liv i de stive bransjetrynene

Kvelertak var NRK P3s utvalgte band på årets Eurosonic. Det betyr blant annet at konserten deres ble spilt inn og potensielt vil bli sendt i et 20-talls radiokanaler i Europa i løpet av året. Foto: Thomas Olsen
Kvelertak var NRK P3s utvalgte band på årets Eurosonic. Det betyr blant annet at konserten deres ble spilt inn og potensielt vil bli sendt i et 20-talls radiokanaler i Europa i løpet av året. Foto: Thomas Olsen

Kvelertak var årets utvalgte P3-band på Eurosonic.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donkeyboy er ett av bandene som har brukt Eurosonic som springbrett ut i Europa. Bandet struttet av selvtillit bak scenen etter vel gjennomført konsert i 2010. Foto: Thomas OlsenDonkeyboy er ett av bandene som har brukt Eurosonic som springbrett ut i Europa. Bandet struttet av selvtillit bak scenen etter vel gjennomført konsert i 2010. Foto: Thomas Olsen

Bransjetreff går for å være en av de vanskeligste stedene å spille på. Med over 250 band fordelt på to dager skal det godt gjøres å skille seg ut i konkurransen om oppmerksomhet og å imponere blaserte bransjefolk.

Steppet inn i fjor

Kvelertak har vært der før. I fjor steppet stavangerbandet inn for Keep Of Kalessin på Eurosonic og i år var de tilbake som NRK P3s utvalgte band.

- Vi tror det blir ti ganger kulere enn i fjor. Da var det glissent i lokalet og ikke helt optimale forhold. I år skal vi prøve å piske liv i de stive bransjetrynene, smiler Erlend Hjelvik backstage noen timer før konserten.

Les også: Her avgjøres festivalsommeren

- Det er alltid tøft å spille for et tøft publikum, men vi har godt av å slite litt, supplerer vokalist Maciek Ofstad optimistisk.

Hvert år sender NRK P3 et band til Eurosonic. Tidligere har det vært Datarock, Thomas Dybdahl og Superfamily og senest i fjor var det Donkeyboy. Utvelgelsen betyr økt oppmerksomhet og opptaket av konserten blir tilbudt radiostasjoner i 25 europeiske land.

Betydd mye

- Det var veldig bra for oss å spille på Eurosonic. Både bransjefolk og vanlig publikum fikk høre om oss, og det hjalp å være P3s utvalgte band, forteller Kent Sandberg i Donkeyboy.

Bandet ble også invitert tilbake i år for å motta European Boarder Breaker Award for den gode internasjonale mottakelsen debutplata deres fikk i løpet av fjoråret.

Med konserten på Eurosonic vervet popbandet fra Drammen også nye fans. Konsertene i Groningen er ikke utelukkende for bransjefolk, også vanlige folk kan kjøpe festivalpass.

- Vi fikk flere medlemmer til fangruppa vår på Facebook etter konserten her i fjor, i tillegg til at folk sendte oss e-post, sier Kent Sundberg.

Les også: Kickstarter utenlandskarrieren i Nederland

Internasjonalt plateslipp

Responsen var overveldende etter Moddis kafékonsert i Groningen. Den nordnorske artisten vervet flere nye fans og mange ville ha plate og autograf etter opptredenen. Foto: Thomas OlsenResponsen var overveldende etter Moddis kafékonsert i Groningen. Den nordnorske artisten vervet flere nye fans og mange ville ha plate og autograf etter opptredenen. Foto: Thomas Olsen

Pål «Moddi» Knutsen var også valgt ut til å spille på Eurosonic i år. Han gjorde en akustisk kafékonsert midt i sentrum av Groningen, i tillegg til hovedkonserten for bransjen på kvelden.

- Det er en mulighet til å vise seg frem som man ikke får på hver konsert man spiller. Samtidig så er det bare en konsert. Det er like viktig at det skal være bra hver gang jeg spiller, sier Moddi til ABC Nyheter.

Les også: Moddi stakk av med tredje a-ha-million

- Jeg er ikke mer nervøs nå enn ellers. Jeg kvier meg ikke for å spille foran bransjen, smiler senjaværingen.

I fjor spilte Moddi over 120 konserter både i Norge og utenlands og neste uke slippes plata «Floriography» i Tyskland, Østerrike og Sveits med påfølgende tysklandsturné.

- Det er dette som var drømmen, men det er fremdeles mye arbeid, understreker Moddi som ikke har de store forventingene til hva som kan komme ut av å spille på bransjetreffet i Nederland.

Les også: Artistene stiller opp for Maria Amelie

- Vi tar det som det kommer. Akkurat nå fokuserer jeg på å gjøre gode konserter, i tillegg til at jeg prøver å tenke på nytt materialet innimellom slagene, avslutter Moddi.

Susanne Sundfør, Ingrid Olava og Ost & Kjex spilte også for bransjen på årets Eurosonic.

Les flere musikksaker her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy