Norge kjørte seg fast i VM-klisteret

Børge Lund og Norge ble stoppet av Ungarn mot slutten og tapte 23-26 i håndball-VM i Sverige lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Børge Lund og Norge ble stoppet av Ungarn mot slutten og tapte 23-26 i håndball-VM i Sverige lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Keeper Ole Erevik knallspilte igjen. Men Norges VM-håp kokte nesten bort i et hav av stress, skuddbom og feilpasninger mot Ungarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en F16-start av de norske til 6-0-føring, overtok ungarerne mer og mer og vant 26-23.

Ungarn gikk fra 17-21 til 24-21 i 2.-omgangen. Det norske angrepsspillet gikk totalt i stå og ga to mål på de siste 17 minuttene. Kristian Kjelling skjøt, skjøt og skjøt, men traff nesten ikke.

Playmaker Børge Lund hadde en fæl dag i angrep med bomskudd og tekniske feil. Flere andre misset også i helt avgjørende situasjoner.

Håvard Tvedten blåste en 100 prosentsjanse et halvminutt før slutt på 23-25.....

Tapet kan bli svært kostbart eller ikke bety særlig mye. De tre beste lagene går til hovedrunden. Der tas poeng i innbyrdes kamper med. Skulle Ungarn ryke ut, betyr ikke triumfen deres noe.

Likevel ble kampen nok en kraftig påminnelse om at nesten-stempelet sitter på Hedin-gjengen. Å rote bort en soleklar ledelse slik Norge gjorde, er svakt.

Det angrepsmessige marerittet i annen omgang kommer til å forfølge laget i dagevis.

Perfekt

De fem første minuttene går inn i historien som den perfekte norske håndballåpning. Den ga 6-0-ledelse:

Keeper Ole Erevik reddet alle de seks ungarske skuddene.

Norge bommet ikke på en eneste avslutning og scoret på alle sine seks skudd.

De norske gutta unngikk tekniske feil.

Men drømmestarten til tross, maktet ikke Norge å punktere kampen. I stedet trengte Ungarn bare 13 minutter til å komme opp på 10-11.

De flørtet med uavgjort like før pause. Skytteren Ferenc Ilyés herjet fryktelig i angrep og banket inn mål på bestilling.

Ungarn kom à jour på 21-21 etter 47 minutter. Det etter at Norge kort før hadde hatt 21-17.

Hvilte

Søndag er det hviledag i Norges gruppe. Mandag kommer neste skjebnekamp. Østerrike er en kandidat til avansement. Norsk seier der kan vise seg gull verdt og gi poeng med til hovedrunden.

Dermed kan trener Robert Hedin fortsette å drømme. Han har vært forfulgt av uflaks i oppkjøringen og inngangen av mesterskapet.

Veterankeeper Steinar Ege (38) var tilbake på beina etter omgangssyke. Han ble sittende på benken nesten hele kampen.

De to siste norske kampene går mot Brasil (tirsdag) og Island (torsdag). (©NTB)

Personvernpolicy