Kernen-svingen ødela for Svindal

Aksel Lund Svindal var uheldig i Kernen S-svingen i Wengen lørdag. Han gjorde feil og endte på en litt skuffende 15.-plass. (Foto: REUTERS/Michael Buholzer)
Aksel Lund Svindal var uheldig i Kernen S-svingen i Wengen lørdag. Han gjorde feil og endte på en litt skuffende 15.-plass. (Foto: REUTERS/Michael Buholzer)

Aksel Lund Svindal kom for sent inn i Kernen S-svingen. Han mistet både fart og muligheten til en topplassering i Wengen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg hang greit med lenge, men gjorde en stor feil i Kernen S-svingen. Der kom jeg altfor sent inn, mistet all farten jeg hadde og ødela mye, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter lørdagens utforrenn i den berømte Lauberhorn-traseen.

Dermed er det fortsatt bare Lasse Kjus av norske alpinister som har gått til topps i verdens lengste utforløype. Kjus’ern, som forresten fylte 40 år fredag, vant i Wengen i 1999.

Lørdag var det østerrikeren Klaus Kröll som gikk til topps. han var 14 hundredeler foran hjemmefavoritten Didier Cuche. Tredjeplassen gikk til Carlo Janko, så sveitserne var fornøyde med to løpere på pallen, selv om seieren manglet.

Svindal på 15.-plass var 1,96 sekund bak Kröll, og alt det tapte han stort sett fra Kernen S og ned til mål.

– Jeg har tydeligvis ikke helt klart å knekke Wengen-koden ennå. Det sitter ikke helt her, sa Svindal. Han klarte tredjeplassen i superkombinasjonen fredag etter en god slalåmomgang, men også da slet han i utfor.

Sykdommen på retur

Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom siden årsskiftet. Han har vært tung i hodet og hatt vondt i bihulene de siste ukene, men nå ser det ut som om sykdommen er på retur.

– Jeg merket at det lettet mye i pausen mellom omgangene i superkombinasjonen fredag, så jeg ser lysere på situasjonen nå. I og med at helsa er bedre, satser jeg på at det skal løsne skikkelig inn mot rennene i Kitzbühel neste helg, sa Svindal.

Det var flere stygge fall i rennet i Wengen lørdag. Blant dem som måtte over ende var svensken Patrik Järbyn, men selv om svensken slo seg kraftig, kom han fra uhellet sitt uten alvorlige skader.

Verre gikk det med tyskeren Stephan Keppler, som styrtet i sikkerhetsnettet i den såkalte Kernen S-svingen, der Svindal også hadde problemer. Tyskeren fikk førstehjelp i bakken, før han ble fraktet til sykehus med helikopter.

Treningstur

– Jeg kjørte dette rennet bare for å få testet ski og utstyr. Derfor hadde jeg ingen forventninger, men testingen slo ikke så veldig heldig ut, sa Kjetil Jansrud til NTB etter lørdagens renn.

Han kom til mål 5,26 sekunder bak teten og endte på 40.-plass.

– Det er selvsagt ikke moro å bli slått av de beste med over fem sekunder, men, som sagt, dette var bare en treningstur jeg ikke la mye alvor i, slo Jansrud fast overfor NTB.

– Hvordan ser det ut for deg rent helsemessig?

– Jeg synes det ser veldig bra ut. Jeg kan ikke si at jeg har noen problemer nå, så det er bare å kjøre på mot Kitzbühel nå, sa Jansrud. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy